Avocatul Poporului va ancheta condițiile în care a fost cazată Monica Iacob Ridzi, la Gherla

0
50 views

Avocatul Poporului a declanşat o anchetă în cazul Monicăi Iacob Ridzi. Va verifica atât condițiile din Penitenciarul Gherla, unde a fost închis fostul ministru, dar și condițiile din Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost transferată aceasta pentru investigații medicale.

 

Printr-un comunicat de presă, Victor Ciorbea anunţă că a pornit ancheta în urma articolelor din presă, dar şi a sesizărilor Monicăi Iacob Ridzi.

 

Verificările presupun inclusiv o discuţie cu aceasta din urmă, despre tratamentul din închisoare. Ca să explice demersul, Avocatul Poporului a invocat câteva pasaje din mărturisirile ei.

 

„Am fost condamnată să stau în frig, mă încălzesc – ca și celelalte deținute – cu sticle de apă încălzită la filtrul de cafea, am fost condamnată să fac duș de 3 ori pe saptămână în cele 10 minute cât este apă caldă acum. Mai mult, am fost condamnată să mă plimb maxim o oră pe zi într-o „cușcă” de aproximativ 10 m / 4 m, în care vezi cerul tot prin gratii acoperite cu plasă deasă”, a scris Monica Iacob Ridzi pe blog.

 

(Sursa: digi24.ro)