Rusia: Prețurile alimentelor au crescut chiar și cu 654%, pe fondul crizei

0
43 views

În perioada 20 – 23 ianuarie, în toate regiunile Federației Ruse a fost realizat un control general al rețelelor comerciale, inițiat de procuratură pentru a identifica cazurile de speculație privind majorarea prețurilor la alimente.

 

Rapoartele procurorilor, citate de site-ul RBC, arată că mai multe magazine au crescut prețurile alimentelor cu amănuntul din cauza creșterii cotelor comerciale.

În regiunea Samara procurorii au stabilit că în perioada august-decembrie 2014 a fost majorat prețul la alimente precum varză, castraveți și ardei dulci cu 353%, 544% și respectiv 654%.

În aceeași perioadă a crescut serios costul la hrișcă – cu 276% și cu peste 50% la produsele din carne, pește congelat, brânză, smântână și cartofi.

Potrivit raportului, în luna ianuarie, creșterea prețurilor a continuat, iar în primele 22 de zile ale anului, roșiile s-au scumpit cu aproximativ 26%, castraveții cu 48%, morcovi cu 58% și strugurii cu 85%.

În acest sens, procurorii de audit au apelat la departamentul local al Serviciului Federal Antimonopol pentru a redresa situația.

Prețuri exorbitant de mari la produsele alimentare au fost descoperite și în magazine din regiunile Tambov, Tatarstan și Udmurtia.

Majorarea prețurilor la produsele alimentare vine odată cu restricțiile impuse, prin embargou, de către Federația Rusă mai multor țări europene, SUA, Canadei și Australiei.

 

754223034802426

 

 

 

(Sursa: independent.md)