Navele militare americane au intrat în Golful Persic

0
55 views

Portavionul George H.W. Bush şi alte trei nave militare americane au intrat în Golful Persic, pentru a fi disponibile în cazul în care Statele Unite vor demara operaţiuni în Irak, unde activităţile insurgenţilor sunniţi s-au intensificat, relatează gandul.info.
 

Nava americană USS Mesa Verde, având la bord 550 de membri ai Forţelor navale şi avioane de tip Osprey, a intrat luni în Golful Persic, pentru a furniza trupe în cazul în care se decide evacuarea ambasadei americane din Bagdad.

 

„Secretarul Apărării, Chuck Hagel, a ordonat navei de transport USS Mesa Verde să intre în Golful Persic. Nava a trecut deja de Strâmtoarea Ormuz”, afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Nava, care poate fi bază pentru elicoptere, este echipată cu avioane cu decolare verticală de tip MV-22 Osprey.

 

 

Citește și  ATAC SINUCIGAȘ la Bagdad. SUA trimit un portavion în Golful Persic

 

 

Cei 550 de membri ai Forţelor navale americane pot participa, în caz de necesitate, la evacuarea personalului ambasadei americane din Bagdad.

În Golful Persic a ajuns şi portavionul USS George H.W. Bush, care are la bord peste 70 de avioane şi elicoptere militare. Portavionul este escortat de distrugătorul USS Truxtun şi de crucişătorul USS Philippines Sea.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)