Noua vedetă de la Audi: Allroad Shooting Brake. Consumă 1,9 l/100 km şi e tare ochioasă!

0
25 views

Audi a prezentat la Detroit conceptul Allroad Shooting Brake, care are un consum de doar 1,9 l/100 km. Mai ieftin e doar mersul pe jos!

 

Vedeta celor de la Audi în cadrul Salonul Auto de la Detroit a fost conceptul Allroad Shooting Brake, un model ce se vrea drept reper pentru viitorul direcţiei de design pe care o vor aborda nemţii de aici înainte. Prototipul ar putea prefigura noua generaţie a modelului TT. Formele agresive indică accentul pe care Audi îl va pune pe sportivitate, pe maşini mai dinamice.

 

 

 

Cu dimensiuni de 4,20 metri lungime, 1,85 metri lăţime, 1,41 metri înălţime şi un ampatament de 2,51 metri, Audi Allroad Shoting Brake dispune de un interior generos, cu patru locuri. Cu toate acestea, greutatea este extrem de redusă, doar 1.600 kilograme, asta în special folosirii unei caroserii din aluminiu şi plastic întărită cu fibră de carbon. Pentru propulsie a fost ales un sistem hibrid e-tron, care combină un motor de 2.0 litri TFSI pe benzină cu două motoare electrice. Pentru a furniza curent motoarelor electrice Audi foloseşte un acumulator de 8,8 kWh, iar acest concet dispune de o autonomie în modul complet electric de 50 kilometri, în timp ce autonomia totală a acestui sistem de propulsie este de 820 km.

Puterea combinată a celor trei surse de energie este de 408 CP şi un cuplu de 650 Nm, ceea ce duce la următoarele performanţe: atinge 100 km/h în 4,6 secunde şi are o viteză limitată electronic la 250 km/h. Ceea ce este însă de-a dreptul impresionant este consumul, de doar 1,9 l/100 km, în medie. În privinţa emisiilor de CO2, acestea sunt de 45 g/km.

Crossoverul de mici dimensiuni are trei moduri distincte de rulare: EV (doar motorul electric posterior), Hybrid (toate motoarele, cel termic fiind preponderent, cu rol de generator) şi Sport (cu tracţiunea integrală şi cu motorul TFSI în rol principal).

 

(Sursa: playboy.ro)