Nu a mai suportat să fie înjurată și și-a omorât soțul

0
71 views

Nu a mai suportat vorbele grele şi şi-a ucis bãrbatul cu sânge rece. Femeia în vârstã de 64 de ani a încercat sã ascundã adevãrul despre cele întâmplate, însã înainte sã îşi dea ultima suflare, omul s-a târât cu pieptul strãpuns la un vecin, cãruia i-a cerut ajutorul şi i-a spus cine l-a tãiat. Bãtrâna a fost internatã la Psihiatrie, iar medicii vor stabili dacã a avut sau nu discernãmânt în momentul comiterii faptei.

 

O clipã de nebunie a fost de ajuns şi viaţa unui om s-a stins. La 63 de ani, Ion Teiu, din localitatea vasluiană Cozmeşti, şi-a gãsit sfârşitul de mâna nevestei. Dupã o zi stropitã din belşug cu alcool, cei doi s-au luat la hartã. Ca de fiecare datã, Ion a început să-şi jigneascã soţia. Sãtulã de vorbele grele pe care le îndura de luni bune, Maria a pus mâna pe un cuţit de bucãtãrie şi i l-a înfipt acestuia în piept. Nu şi-a dat seama cât de grav l-a rãnit şi nici nu s-a sinchisit prea tare de asta. Plin de sânge, Ion a ieşit din curte şi le-a cerut ajutorul unor vecini, cãrora le-a spus sã sune la 112, arată Vremea Nouă.

„Dormeam, când am auzit zgomot afarã. Am ieşit şi l-am vãzut pe vecinul. Mi-a cerut ajutorul, a zis sã chem ambulanţa cã l-a tãiat nevasta. A spus un cuvânt urât la adresa ei, nu îl pot repeta. Obişnuia sã îi vorbeascã murdar. Era spurcat la gurã, ori de câte ori se îmbãta. În rest, nu avea nimic nu nimeni, muncea, era sãritor, om la locul lui. Când se îmbãta, însã, nu mai ţinea cont de nimic. De multe ori am chemat ambulanţa pentru el, dar nu a depus niciodatã plângere. Ne pare rãu cã s-a întâmplat aşa! Nici ea nu e femeie rea, dar bea şi ea de stinge! La bãuturã se petrec toate răutăţile! Acum s-a ajuns la crimã!”, a spus Gheorghiţă Timofte, martor.

Medicii nu l-au putut salva pe bãrbat şi au declarat decesul. În scurt timp, zona s-a umplut de criminalişti, care au început o anchetã în acest caz. Oamenii legii au încercat zadarnic sã stea de vorbã cu femeia. Aceasta era însã într-o avansatã stare de ebrietate şi nu recunoştea nici în ruptul capului cã şi-a înjunghiat bãrbatul. Dupã ore întregi de audieri şi dupã ce aburii alcoolului s-au risipit, bãtrâna a povestit totul.

„Mã fãcea c…ã . În şir, în şir… De trei luni de zile, de când s-a fãcut vinul, era beat mereu şi mã fãcea în toate felurile. Nu am mai suportat. Am dat cu cuţitul în el. În piept. Îmi pare rãu, dar ce pot sã mai fac?! Am dus o viaţă tare grea cu el”, a afirmat suspecta. Mai mult, ea a cerut sã fie consultatã de un medic psihiatru.

„Cei doi soţi au consumat alcool în timpul zilei şi, în scurt timp, s-au luat la ceartã. Femeia spune cã nu a mai suportat, << sã fie fãcutã în toate felurile>>, aceasta fiind expresia ei, astfel încât l-a înjunghiat în inimã. Cumva, victima a reuşit sã ajungã la vecini şi sã cearã ajutor, iar aceştia au sunat la Ambulantã. Autoarea a solicitat expertizã psihiatricã, având în vedere vârsta. Ea este cercetatã pentru omor calificat”, a declarat Alice Ruja, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Maria Teiu riscã pânã la 25 de ani de puşcărie pentru fapta sa. Între timp, rudele se pregãtesc pentru înmormântare.

 

(Sursa: vrn.ro)