O palmă dată unui copil – 5.000 de lei. Valabil pentru părinții agresivi și dascălii violenți (VIDEO)

0
32 views
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.liveleak.com/ll_embed?f=2037b88488ca” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Părinții agresivi vor avea de plătit bani grei. Pentru o singură palmă dată copilului, aceștia ar putea primi amendă de până la 5.000 de lei. Nici profesorii foarte severi nu vor scăpa: dacă lovesc un elev, dascălii vor trebui să scoată din buzunar suma de 2.500 de lei. Noua lege pentru protecția copilului urmează să fie promulgată de președintele Traian Băsescu.

 

 

Părinții agresivi vor avea de plătit bani grei. Pentru o singură palmă dată copilului, aceștia ar putea primi amendă de până la 5.000 de lei. Nici profesorii foarte severi nu vor scăpa: dacă lovesc un elev, dascălii vor trebui să scoată din buzunar suma de 2.500 de lei. Noua lege pentru protecția copilului urmează să fie promulgată de președintele Traian Băsescu, scrie alba24.ro.

 

De la începutul anului și până în septembrie, în județul Alba au fost înregistrate 75 de cazuri de abuz asupra copiilor. Potrivit DGASPC, 73 de cazuri au fost de neglijare a minorilor, iar două cazuri au fost de abuz fizic. Copiii au beneficiat de servicii de informare, consiliere psihologică, consiliere juridică/asistenţă, servicii educaţionale şi servicii medicale, în funcţie de situaţie, iar pentru un număr de 39 minori s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă.

 

Din cele 75 de cazuri, 45 s-au petrecut în mediul urban, iar 30 în cel rural. Potrivit unei noi legi a protecției copilului, care urmează să fie supusă la vot în Parlamentul României, o palmă dată celor mici i-ar putea costa pe părinţii acestora până la 5.000 de lei.

 

De asemenea, părinţii care îşi trimit copiii la cerşit vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei, iar cei care pleacă la muncă în străinătate fără să anunţe autorităţile şi fără să numească un tutore legal pentru cei mici vor plăti între 500 şi 1.000 de lei amendă.

 

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here