CAPITALA INVADATĂ! Meciul ROMÂNIA-UNGARIA, umbrit de VANDALISMUL SUPORTERILOR MAGHIARI (VIDEO)

0
57 views
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/kO3a0923oG8?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Suporterii maghiari prezenţi în Centrul Vechi (Strada Şelari) au devenit violenţi, după cum informează reporterii HotNews.ro. Susţinătorii naţionalei Ungariei au rupt barajele făcute de Jandarmerie, au aruncat cu sticle şi s-au luat de trecătorii din zonă. La faţa locului şi-au făcut apariţia şi mascaţii, aceştia eliberând zona: i-au suit pe fanii maghiari în autobuze RATB (s-a creat o linie specială Piaţa Unirii – Arenă Naţională).

 

Evenimentele zilei

Ora 18.57 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan, a declarat pentru HotNews.ro că unul dintre jandarmi a primit îngrijiri medicale şi a reintrat în dispozitiv, celălalt primind în continuare îngrijiri de la medici.

Ora 18.50 Cei doi jandarmi au fost răniţi uşor, fiind loviţi cu pietre de către suporterii români, care încercau să ajungă la suporterii maghiari, a precizat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Ora 18.45 Incidente violente între suporterii unguri şi jandarmi, în cartierul Pantelimon. Doi jandarmi au fost răniţi, anunţă B1 TV.

Un grup de suporteri unguri a fost implicat  într-un conflict violent cu forţele de ordine, în cartierul Pantelimon,  jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene, relatează Mediafax. În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de câteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoţeau în drumul spre Arena Naţională.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă. Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

Ora 18.10: Un suporter maghiar a fost ridicat de jandarmi, după ce a făcut semne obscene spre forţele de ordine, transmite B1 TV.

Ora 18.09: Meciul România-Ungaria va fi supravegheat de un procuror, anunţa Agerpres. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a desemnat un procuror care să asiste la partidă de fotbal România – Ungaria ce va avea loc vineri seară pe Arenă Naţională.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, desemnarea a fost făcută în conformitate cu art. 7 alin. 6 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Ora 17.45 18 suporteri turbulenţi din mai multe judeţe ale Moldovei, care mergeau în Capitală la meciul România-Ungaria, au fost coborâţi vineri dintr-un tren la Buzău şi au fost cercetaţi de Poliţie pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, relatează Agerpres.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu, suporterii circulau cu trenul Inter-Regio pe relaţia Iași-Bucuresti. „Suporterii i-au îmbrâncit pe controlori când le-au fost cerute biletele pe care, se pare, nu le aveau, iar pe deasupra erau şi băuţi. Patru dintre ei au devenit recalcitranţi, motiv pentru care angajaţii CFR au anunţat Poliţia Transporturi, iar la Buzău au fost daţi jos din tren”, a adăugat sursa citată.

Ora 17.15 Suporterii unguri au avariat două autobuze RATB puse la dispoziţia lor pentru transportul către Arenă Naţională, unul dintre acestea având parbrizul fisurat, iar celălalt, o trapă de aerisire stricată, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvand al RATB, Constantin Tobescu, a declarat că pentru transportul fanilor unguri au fost alocate 14 autobuze, în funcţie de necesităţi urmând să fi puse la dispoziţia autorităţilor şi alte mijloace de transport din parcul auto al instituţiei.

Tobescu a precizat că, pe drumul de la Centrul Vechi spre Arenă Naţională, două dintre autobuze au fost avariate, unul având parbrizul fisurat, iar celălalt ajungând la stadion cu trapa de aerisire din spate stricată.

Ora 17.05: Trei suporteri maghiari au fost duşi de SMURD la Spitalul de Urgenţă Pantelimon cu „traumatisme cranio-faciale”, a declarat, la B1, Bogdan Oprită, purtătorul de cuvânt SMURD. Pacientul luat de la Gara de Nord nu avea legătură cu suporterii maghiari, a mai spus Oprită.

UPDATE Ora 18.20 Cei trei au primit îngrijiri medicale fiind în stare stabilă, apoi au părăsit spitalul, fără să fie nevoie de îngrijiri.

 

Ora 16.40: Alături de cei 1.000 de jandarmi care asigură ordinea cu ocazia meciului se află şi 3 poliţişti veniţi de la Budapesta, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei

Ora 16.35: Suporterii maghiari au ajuns la Arena Naţională, unde sunt ţinuţi sub control de jandarmi.

Ora 16.15: Jandarmii au folosit bastoanele şi gaze lacrimogene pentru a-i linişti pe suporterii maghiari, care au fost huiduiţi de călătorii români aflaţi în Gara de Nord

Ora 16.10: Suporterii maghiari creează probleme şi la Gara de Nord. Ei s-au ciocnit cu jandarmii care îi escortează.

Unul din susţinătorii Ungariei avea sânge pe faţă şi pe mâini în momentul în care s-a urcat în autobuzul RATB.

Jandarmii prezenţi în Centrul Vechi au folosit gaze lacrimogene.

La plecarea autobuzelor, suporterii unguri au început să lovească puternic în geamuri, fiind vizibil deranjaţi de faptul că vor fi duşi la „Arena Naţională”, în loc să rămână în Centrul Vechi.

 

De unde a pornit scandalul

Suporterii maghiari au devenit violenţi în momentul în care jandarmii le-au spus că vor fi duşi la „Fane Zone-ul” de la „Arena Naţională”. Au început să cânte imnul Ungariei, s-au luat de jandarmi, au spart mese şi au aruncat fumigene. În acel moment, jandarmii au intervenit în forţă şi au folosit gaze lacrimogene.

HAI ROMÂNIA!

România – Ungaria (6 septembrie, ora 21:00)

Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (centru), ajutat de Roberto Diaz Perez Del Palomar (asistent 1), Pau Cebrian Devis (asistent 2) şi Carlos Clos Gomez (al patrulea oficial).

 

Grupa D, se dispută vineri:

România – Ungaria (21:00)

Turcia – Andorra (21:00)

Estonia – Olanda (21:30).

 

Grupa D, clasament:

1. Olanda 18 puncte

2. Ungaria 11

3. România 10

4. Turcia 7

5. Estonia 6

6. Andorra 0.

(Sursa: HotNews.ro)