Angajații de la Antibiotice Iași au donat sânge cât pentru salvarea a o sută de vieți

0
26 views

Campanie mobilă de donare de sânge! Pentru a doua oară în acest an, 50 de angajaţi de la Antibiotice au donat sânge, iar în total au fost recoltaţi 23 de litri. Reprezentanţii Centrului de Tranfuzii Sanguine susţin că au o nevoie acută de sânge şi că prin acest gest umanitar al angajaţilor au reuşit să mai salveze cel puţin 100 de vieţi.
 

 

Sub îndemnul ”Donează sânge, salvează o viaţă”, angajaţii de la Antibiotice au contribuit la suplimentarea rezervelor de sânge epuizate în perioada concediilor şi vacanţei de vară, când numărul donatorilor s-a înjumătăţit.

 

Specialiştii susţin că se confruntă cu o criză permanentă de sânge şi că cea ai mare criza este in privința grupelor cu RH negativ.

 

„Ar trebui făcute mai multe campanii mobile, dar ne este foarte dificil să ne deplasăm în teritoriu că nu avem personal suficient,” a spus Andreea Vatamanu, medic primar la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iaşi.

 

Donatorii primesc în schimbul celor 450 de mililitri de sânge tichete de masă în valoare de 60 de lei, scutire de la serviciu în ziua donării şi reducere de 50% la transportul în comun pe o lună.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here