Concluzia specialiştilor: OLIVER STAN ESTE LUCID, COERENT ŞI FOARTE INTELIGENT

0
122 views

O comisie de medici şi psihiatri a mers astăzi, la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde este internat Oliver Stan, teroristul care a intrat cu o bombă în amfiteatrul Facultăţii de Electronică şi a ameninţat că aruncă totul în aer. Potrivit România TV, în urma expertizei, aceştia au declarat că bărbatul este lucid, coerent şi foarte inteligent.

 

„Atacatorul cu bombă de la Iaşi este lucid şi inteligent”, este concluzia medicilor care au stat de vorbă cu bărbatul. El a fost supus joi primei expertize psihiatrice. Anchetatorii vor să afle dacă bărbatul avea sau nu discernământ în momentul în care a comis fapta.

 

Reamintim că atacatorul a intrat în universitate cu un proiectil de război şi 12 litri de benzină. În sală erau patru profesori şi 40 de studenţi care îşi dădeau examenul de licenţă. Un student a reuşit să iasă din sală şi să sune la 112. Atacatorul s-a rănit la mână, iar mai mulţi studenţi au leşinat. Decanul a încercat să negocieze cu el.

 

„Am încercat să negociem cu el şi să-i spunem să-i lase în pace pe studenţi să-şi scrie teza. Eu sunt decan al facultăţii şi mă poate lua pe mine ca ostatic, numai să trecem într-o parte în amfiteatru. Nu a vrut”, a spus decanul la puţin timp după atentat.

 

În final, bărbatul a fost imobilizat de un student. Întreaga Universitate a fost evacuată, iar bomba a fost luată de genişti şi a fost dezamorsată. Dacă atacatorul susţine că a vrut să transmită un semn de la Dumnezeu, mama sa spune că de fapt a vrut să se răzbune pe un profesor.

 

Atacatorul este cunoscut cu probleme psihice şi a fost internat de nouă ori la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi. El a fost reţinut şi este cercetat pentru acte de terorism. Pirotehniştii spun că dacă bomba ar fi explodat ar fi provocat o adevărate tragedie, iar explozia ar fi afectat jumătate din clădire, aminteşte rtv.net.

 

Totuşi, pentru că expertiza de astăzi nu este una care să stabilească clar starea de sănătate mintală a pacientului la momentul atacului din Amfiteatrul P 6, echipa de specialişti a hotărât că vor fi necesare încă două examinări medico-legale psihiatrice, pentru a se constata dacă teroristul a avut sau nu discernământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here