DEZASTRUL VINE ÎNTOTDEAUNA MARŢI. Bilanţul ploilor de ieri, din judeţul Iaşi: un mort, un copil dispărut, zeci de gospodării şi sute de hectare inundate, animale înecate

0
28 views

În data de 11 iunie, în intervalul orar 18 – 18.30 s-au înregistrat precipitaţii însemnate cantitativ care au generat o viitură în localitatea Buhăieni, comuna Andrieşeni. În urma viiturii, un bărbat de 63 de ani a fost găsit decedat, iar nepotul acestuia, în vârstă de trei ani, a fost dat dispărut. 

 

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cei de la Serviciul de Voluntari din comună au început să îl caute pe copil încă din seara zilei de 11 iunie. Căutările au continuat şi pe timpul nopţii, dar şi pe data de 12 iunie. Până la ora 14.30 copilul nu a fost găsit, anunţă repezentanţii Prefecturii Iaşi.

 

Precipitaţiile şi scurgerile de pe versanţi au afectat în comuna Andrieşeni 15 case, 25 de anexe gospodăreşti, 5 podeţe, 1,7 kilometri de drum comunal, 170 ha de teren arabil. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Andrieşeni a raportat şi decesul a 14 animale şi 90 de păsări.

 

În urma precipitaţiilor din data de 11 iunie au mai raportat probleme comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din comunele Erbiceni, Lespezi, Roşcani şi Tătăruşi.

Astfel, în comuna Erbiceni au fost avariate zece case, zece podeţe şi 25 hectare de păşune.

 

În comuna Lespezi au fost afectate 11 case, patru anexe gospodăreşti, şase kilometri de drum comunal şi 26 hectare de păşune.

 

În comuna Roşcani precipitaţiile şi scurgerile de pe versanţi au afectat 50 de hectare de teren arabil şi doi kilometri de drum comunal.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Tătăruşi a raportat un podeţ avariat, un kilometru de drum judeţean şi trei kilometri de drum comunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here