Bătălie crâncenă pe spitalul care nu există. Liberalii ieșeni îl acuză pe primar că face jocul samsarilor imobiliari

0
87 views

Deputaţii liberali Costel Alexe şi Anton Doboş au criticat ieri posibilitatea ca Spitalul Regional de Urgență (SRU) să fie construit în zona Viticultori din Copou şi au acuzat inclusiv că ar exista „interese ale unor samsari imobiliari”, fără a face vreo nominalizare. O altă problemă semnalată de cei doi deputaţi constă în lipsa de accesibilitate a amplasamentului.

 

„Domnul primar Chirica ne spune că va construi un drum de 20 km (legătura Păcurari – Viticultori, prin Rediu, n.r.), de parcă Domnia sa a terminat de făcut toate drumurile în Iaşi, inclusiv centura, inclusiv Drumul Hoţilor sau printre blocuri. A scos din joben un alt teren. Oare există interese?, e o întrebare şi directă, şi retorică şi provocatoare. Se pare că da. Că, altfel, nu se justifică, atât timp cât domnia sa susţinea o locaţie sau alta din cele 5 amplasamente. Pentru a face acolo un drum de acces presupune exproprieri, şi uitaţi-vă la autostrăzi cât de greu să fac exproprierile”, a spus Doboş citat de „Ziarul de Iași”.

 

La rândul său, Alexe a susţinut că dacă Primăria ar face un referendum, majoritatea ieşenilor s-ar pronunţa împotriva construirii SRU în zona Copoului.

 

În replică, primarul Mihai Chirica a spus că liberalii creează confuzie în jurul unui subiect „mult prea complex pentru capacitatea lor de înţelegere”. „Consider că doar apropierea campaniei electorale, dublată de lipsa de realizări concrete, de unde şi panica în faţa unei noi confruntări cu alegătorii, sunt responsabile de faptul că liberalii asaltează din nou opinia publică cu acuzaţii nefondate şi absolut inoportune în contextul actual”, a completat primarul Chirica.

 

El a subliniat că decizia privind amplasarea SRU este la latitudinea Ministerului Sănătăţii, în timp ce Primăria doar propune posibile locuri în care poate fi construit. Totodată, Chirica a menţionat că, în perioada guvernării liberale, proiectul privind SRU nu a avansat deloc. „În lipsa oricărei contribuţii la acest proiect vital pentru oraşul nostru şi pentru întreaga Regiune Nord-Est, liberalii ar fi mai bine să se abţină de la acuzaţii”, a mai spus edilul. Amplasamentul pentru SRU ar urma să fie anunţat de către Ministerul Sănătăţii pe 30 septembrie, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Iaşi.  

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)