Fratele unuia dintre teroriștii care s-au aruncat în aer în timpul atentatelor de la Bruxelles, reprezintă Belgia la Jocurile Olimpice de la Rio

0
58 views

Fratele mai tânăr al unuia dintre cei trei teroriști care s-au aruncat în aer în aeroportul din Bruxelles Zaventem, pe 22 martie, va reprezenta Belgia la Olimpiada de la Rio de Janeiro, după ce a câștigat o medalie de aur la Campionatele Europene de Taekwondo, informează Digi Sport.

 

Mourad Laachraoui (foto, dreapta), în vârstă de 21 de ani, este unul dintre cei 185 de olimpici belgieni care vor face deplasarea la Rio de Janeiro în această vară.

 

Fratele său, Najim Laachraoui, în vârstă de 24 de ani, a fost unul dintre cei trei teroriști-kamikaze de la atentatele din Bruxelles, de pe 22 martie. Ceilalți doi au fost frații fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui. Najim, membru al rețelei teroriste Stat Islamic (ISIS), era considerat și unul dintre coordonatorii atentatelor din noiembrie anul trecut de la Paris. El ar fi făcut centurile cu explozibili, pe care s-au găsit probele sale ADN.

 

La atentatul de la aeroportul din Bruxelles au murit 15 oameni, în timp ce la celălalt atentat, coordonat, de la stația de metrou Maelbeek, din aceeași zi, au decedat 17 persoane.

 

„E incredibil, sincer, cum din aceiași părinți, cu aceeași creștere și educație, unul ajunge să devină terorist, iar celălalt un băiat model”, a declarat avocatul lui Mourad Laachraoui în luna martie.

 

Într-o conferință de presă organizată la două zile după atentatele de la Bruxelles, Mourad își „zugrăvea” fratele în culori calde, spunând că Najim era un om bun, inteligent, care nu a dat niciodată semne de radicalizare înainte de a pleca în Siria, în 2013, pentru a se alătura ISIS. Najim a fost la o școală catolică, iar apoi a studiat Ingineria Electrică, dar a plecat din Belgia acum trei ani, pentru a se înrola în armata Statului Islamic.

 

Mourad le-a spus reporterilor că este „rușinat și trist” din cauza rolului jucat de fratele său la atentatele din Bruxelles. „Nu îți poți alege familia”, a spus sportivul belgian.

 

(Sursa: digi24.ro)