Dezinfecţie la Spitalul Judeţean Botoșani după decesul unui bărbat suspectat de gripă porcină

0
78 views
Poză simbol
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus un set de măsuri necesare dezinfecţiei saloanelor în care a fost internat un pacient asupra căruia plana suspiciunea contactării virusului gripei porcine, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Ştefan Bercea.

 

Potrivit acestuia, măsurile s-au impus ca urmare a decesului pacientului, astfel încât să nu existe riscul de transmitere a bolii. „Am dezinfectat locaţiile unde a stat pacientul, salonul, sectorul din UPU. S-au aplicat toate măsurile în cursul zilei de marţi. Legat de transmiterea de la pacient, am luat măsuri de protecţia personalului, echipament suplimentar, mască specială”, a afirmat Bercea, citează Radio Iași.

 

Bărbatul de 54 de ani a fost internat, pe 27 martie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu diagnosticul de bronho-pneumonie, însă ulterior, pe fondul înrăutăţirii stării de sănătate, a fost transferat pe Secţia de boli infecţioase, cadrele medicale de aici suspectându-l de îmbolnăvire cu gripă porcină.

 

Marţi, starea acestuia a devenit critică, bolnavul decedând în timp ce medicii îl transferau către Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi. Probele prelevate de la pacient au fost transmise la Bucureşti, pentru a se stabili dacă acesta era purtător al virusului gripei porcine.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)