Veolia Energie Iaşi a emis facturile pe luna Decembrie 2015. Vezi care sunt costurile la căldură

0
166 views

Veolia Energie Iaşi a emis facturile aferente consumului lunii decembrie 2015 către clienţii ce au convenţii individuale de plată.

 

Facturile aferente consumului din luna decembrie 2015 sunt ultimele cărora li se aplică TVA de 24%. Cele pe care Veolia le va emite în luna februarie pentru consumul înregistrat începând cu data de 1 ianuarie 2016 vor avea aplicată o cotă de TVA de 20%, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

 

Astfel, la sfârşitul acestei luni, după ce Veolia Energie Iaşi va primi avizul necesar din partea autorităţii de reglementare pentru serviciile publice (ANRSC), se va supune aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru scăderea preţului plătit de populaţie de la 265 lei/Gcal cu TVA (preţ valabil din decembrie 2011) la 256,45 lei/Gcal cu TVA (preţ ce va fi aplicat începând cu luna ianuarie a acestui an).

 

Locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia şi ale căror costuri cu încălzirea sunt repartizate direct pe lista de întreţinere de către asociaţii sunt rugaţi ca, în cazul în care constată că sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decat mediile calculate de noi, să sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi sau la Biroul de Relaţii cu Clienţii de la sediul Veolia Energie Iaşi din Calea Chişinăului 25.

 

În această iarnă, doar 9 ieşeni au semnalat până acum anomalii în ceea ce priveşte suma de plată pentru căldura afişată de asociaţie pe lista de întreţinere, toate aceste situaţii fiind deja în atenţia Veolia Energie Iaşi.

 

Ca şi în ultimele două ierni, cu ajutorul ANRSC, Veolia va transmite aceste cazuri spre verificare reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, care vor lua măsurile necesare în aşa fel încât costurile cu încălzirea să fie repartizate pentru toţi locatarii din bloc în mod corect şi în conformitate cu Legea.

 

În ceea ce priveşte căldura, din calculele puse la dispoziţie în special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetică a gigacaloriilor facturate în funcţie de suprafaţa apartamentului), rezultă un consum mediu la încălzire de:

 

 

(Sursa: curierul-iasi.ro)