Povestea fetiţei de 8 ani din Oradea care salvează vieţi după moarte. Inima Emiliei a ajuns la un băieţel de 10 ani din Tulcea

0
197 views
fetiță de opt ani din Oradea

Emilia, o fetiță de opt ani din Oradea, salvează mai multe vieți, după ce a avut parte de o moarte violentă. Săptămâna trecută, copila a fost spulberată de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada printr-un loc interzis.

Mama fetiței de opt ani a fost de acord să doneze organele fiicei sale. Acesta este unul dintre rarele cazuri de prelevare de organe de la copii în România. Inima şi plămânii fetiţei au fost prelevate de o echipă de medici. Inima a fost transportată, marți, cu un elicopter, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvt) Târgu Mureș, pentru a-i fi implantată unui băiețel de 10 ani din Tulcea, notează observator.tv.

Băiatul se afla de trei ani pe lista de așteptare. În noaptea de luni spre marți, a ajuns la IUBCvt Targu Mureș, unde urmează să fie pregătit de medici pentru transplantul de cord. Copilul a intrat în sala de operații, marți după-amiază, după ce inima a ajuns la Târgu Mureș. Potrivit sursei citate, primul transplant de inima la copil a avut loc în acest an pe 18 iulie. Un copil din Bihor a salvat viața a cinci oameni care așteptau un transplant. Inima băiatului de 14 ani a mers la un alt adolescent, aflat pe lista de așteptare de mai mulți ani, care, altfel, n-ar fi avut șanse de supraviețuire.

Băiatul se afla de trei ani pe lista de așteptare. În noaptea de luni spre marți, a ajuns la IUBCvt Targu Mureș, unde urmează să fie pregătit de medici pentru transplantul de cord. Copilul a intrat în sala de operații, marți după-amiază, după ce inima a ajuns la Târgu Mureș.
Potrivit sursei citate, primul transplant de inima la copil a avut loc în acest an pe 18 iulie. Un copil din Bihor a salvat viața a cinci oameni care așteptau un transplant. Inima băiatului de 14 ani a mers la un alt adolescent, aflat pe lista de așteptare de mai mulți ani, care, altfel, n-ar fi avut șanse de supraviețuire.

Joi, 29 noiembrie, fetița de opt ani a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovită de o mașină, în timp ce voia să traverseze strada printr-un loc interzis. Emilia se întorcea din parc, împreună cu sora ei mai mare, de 10 ani, și mergea spre casă. Cele două fete au vrut să treacă strada printr-un loc intens circulat. Un șofer, care circula cu viteză, a izbit-o în plin pe Emilia care s-a lovit cu capul de asfalt. Fetița a fost transportată în comă la spital. Polițiștii au stabilit că șoferul nu băuse înainte de a se urca la volan, dar au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

SURSA www.libertatea.ro