Parlamentul a adoptat revizuirea Constituției, pentru redefinirea familiei tradiționale

0
595 views

Proiectul privind redefinirea familiei tradiționale a fost adoptat de Parlament. Propunerea legislativă care vizează revizuirea Constituţiei, astfel încât definiția familiei tradiționale să se bazeze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a apărut pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului, deși este blocată de mai bine de un an în acest for. După votul din Senat, Guvernul stabilește data referendumului în maximum 30 de zile. PSD a anunțat deja că scrutinul va avea loc pe 7 octombrie. 

Senatul a votat proiectul de revizuire a Constituției, în vederea redefinirii familiei tradiționale, cu 107 voturi „pentru”, 13 împtrivă și 7 abțineri. La final, senatorii au aplaudat rezultatul votului.

După adoptare în Parlament, proiectul mai merge la încă o dată la CCR, pentru un aviz, care trebuie dat în maximum 5 zile.

După această formalitate, Guvernul stabilește, în ședință, data refrendumului.

Au votat în favoarea proiectului toți parlamentarii PSD. Traian Băsescu nu a venit la vot, iar unii liberali, printre care Alina Gorghiu, Florin Cîțu, Iulia Scântei și Daniel Fenechiu, s-au abținut.

Călin Popescu Tăriceanu a votat în favoarea proiectului de lege. Carmen Dan, ministrul de Interne, a venit de la Camera Deputaților, unde răspunsese la moțiunea simplă, pentru a putea să și exercte votul favorabil.

Dezbaterile din plenul Senatului ating aspecte legate de Biserică, tradiții și refuzul de a ne alinia la obieceiurile străinilor. S-a prelungit programul de lucru, pentru ca toți senatorii care doresc, să își exprime punctul de vedere.

‘Această definiție nu rezolvă nimic, doar cataloghează familiile drept unele mai constituționale și altele mai puțin constituționale’, a spus Florina Presadă, de la USR.

‘Alimentează ura acest demers’, a mai spus ea, precizând că cei care doresc acest lucru sunt politicienii de la Putere.

Răzvan Cuc, de la PSD, a declarat că există forțe care vor să schimbe tradițiile.

‘Azi luptăm cu cei care vor sufletele copiilor noștri. cei ce vor lupta pentru această cauză vor rămâne cinstiți în istoria României. Familia este creația lui Dumnezeu și este formată din bărbat și femeie’, a spus Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here