Modelul de business al omului de afaceri Horia Sabo,cu sprijinul Primariei IASI,pare ca incepe sa dea roade

0
932 views

Dupa cum se stie,sunt aproape 6 luni, de cand clubul din dealul Copoului,este condus de un investitor privat.Modelul de business aplicat ,pare ca incepe sa dea roade,rezultatele apar si clubul pare stabilizat financiar.

Banii sunt un factor important in orice domeniu de business,iar ce se intampla la Politehnica Iasi,in acest inceput de sezon,pare a fi un bun exemplu.La sfarsitul sezonului trecut,clubul care reusise performanta de a se califica in play off,avea datorii de circa un milion de euro iar jucatorii asteptau sa-si primeasca drepturile banesti restante pentru a putea pleca in vacanta.

Dupa schimbarea managementului,cu un nou model de business,cu o noua conducere executiva,clubul moldav a inceput sa atraga cat mai multi sponsori din domeniul privat,care sa ajute la finantarea clubului.In urma acestor contracte de sposorizare,antrenorul Flavius Stoican a primit o dublare de salariu iar jucatori importanti din sezonul trecut au semnat noi contracte,care au fost marite si pentru unii dintre ei in mod substantial.

Intoarcere lui Qaka,vandut la FCSB,in vara,reprezinta un atu important pentru jocul echipei din ultimele etape,salariul jucatorului mentionat mai sus,fiind dublu fata de cel incasat in sezonul 2017-2018(4500 euro pe luna).

Conform noului regulament de premiere,au intervenit si aici modificari importante,doar prima de obiectiv(calificarea in play-off) ramanand neschimbata.Astfel, prima de punct castigat,200 de euro,a devenit permanenta,nu numai in cazurile anumitor meciuri.

Desi la inceputul sezonului,lucrurile nu functionau pe masura asteptarilor,din punct de vedere al rezultatelor,noua conducere a clubului nu a pus presiune pe jucatori,asteptand ca noii jucatori veniti sa se integreze in jocul echipei.A fost o decizie inspirata,nu de multe ori in fotbalull nostru,conducatorii avand o abordare precipitata a masurilor luate.

Aici trebuie subliniata si decizia primarului Mihai Chirica,de a semna acordul cu noii investitori si hotararea de a ajuta clubul in continuare cu ce permite legea,lasand totodata libertate totala in decizii noului manager,Horia Sabo,directorului sportiv Tibor Selymes si celorlalti noi veniti.

TOP 5 SALARII LA POLI

  1. Flavius Stoican      6000 euro(3000 anul trecut)
  2. Kamer Qaka          10000 euro(4500 anul trecut)
  3. Andrei Cristea        6000 de euro
  4. Dylan Flores           6000 de euro(jucator nou venit)
  5. Ionut Cioinac          4000 de euro(2500 anul trecut)