REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Bob verde de post și Macaroane cu nuci

0
91

Astăzi vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate.

Săptămâna aceasta vă propunem rețetele ”Bob verde de post” și ”Macaroane cu nuci”, acestea fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări’ (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Bob verde de post

Cureți, speli bobul, îl rumenești în untdelemn. Rumenești ceapa în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de făină, lași să se rumenească puțin; așezi bobul cu sare, piper și pătrunjel tocat (uni’i pun și mărar și câteva anghenarii) și apă, lași să fiarbă, să scadă. Preparatul se serveste rece.

 

 

Macaroane cu nuci
Fierbe 250 gr. macaroane în doi litri de apă fierbinte cu puțină sare. Le scuturi de apă, apoi le pui la cuptor într-o cratiță stropită cu untdelemn. Din altă parte ai pisat nuci și zahăr și torni peste macaroane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments