Răbdarea polițistului. Dealeri de droguri prinși după zece luni de filaj

0
55 views

Doi tineri din Dărmăneşti, judeţul Suceava, care în ultimele zece luni au vândut mii de pliculeţe cu droguri, au fost ridicaţi, joi dimineaţă, de poliţiştii suceveni. În locuinţele suspecţilor au fost descoperite 550 de plicuri cu droguri. Cei doi se aprovizionau cu stupefiante de la un tânăr din Cluj.

 

Începând din luna aprilie, procurorii DIICOT Suceava şi poliţiştii de la BCCO Suceava au anchetat filiera prin care cantităţi mari de droguri erau vândute către consumatori din judeţul Suceava.

După zece luni de filaj şi muncă sub acoperire, anchetatorii au stabilit că doi tineri din comuna Dărmăneşti, judeţul Suceava, se aprovizionau droguri de la un bărbat din Cluj-Napoca. Stupefiantele erau ambalate în pliculeţe de aproximativ 0,25 de grame. Drogurile erau vândute cu 25 de lei pliculeţul.

Procurorii au dispus începrea urmăririi penale pentru infracţiunile de trafic de droguri şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

„Pe parcursul documentării activităţilor infracţionale, poliţiştii antidrog suceveni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Cluj-Napoca, Poliţiei oraşului Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, Poliţiei municipiului Vatra Dornei şi Poliţiei municipiului Suceava, au efectuat capturi legendate în urma cărora au fost confiscate 745 pliculeţe conţinând produse cu efect psihoactiv”, a precizat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Joi dimineaţă au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în Suceava şi Cluj-Napoca şi au fost puse în executare patru mandate de aducere la audieri. În timpul percheziţiilor, în locuinţele suspecţilor au fost descoperite 550 de pliculeţe şi două pungi conţinând substanţe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

(Sursa: adevarul.ro)