MUZEU în locul în care AU FOST ÎMPUȘCAȚI soții CEAUȘESCU

0
38 views

Autoritățile locale din Târgoviște au hotărât deschiderea unui muzeu în locul în care au fost executați soții Ceaușescu, cuplul care hotăra destinele românilor în timpul dictaturii comuniste.

 

Punctul muzeal va fi deschis pentru vizitatori în luna septembrie, potrivit agerpres.ro. Acum se efectuează amenajări, după ce clădirea a stat nefolosită timp de aproximativ 15 ani.

 

”Am amenajat ca atare holurile, spaţiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentinţa. De asemenea, amenajăm camera în care a funcţionat acel tribunal şi, nu în ultimul rând, dormitorul în care soţii Ceauşescu au petrecut ultima noapte. Punctul muzeal va funcţiona ca expoziţie a Muzeului de Istorie. Ne-am gândit ca pe lângă aceste spaţii pe care le-am amenajat să avem în holul central o expoziţie legată de şcoala de cavalerie, pentru că nu trebuie uitat faptul că această clădire este un monument istoric”, a precizat directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cârstina.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here