Monarhia flatuleză de drept bujin

  0
  1.367 views

  Marele manager al filarmonicii bahluieze, dl prof. univ. dr. nea Buj’ Prelipcean, a fericit iar popolul cultural din tîrg cu un interviu epocal, prilej cu care a trîmbițat înspre norodul becisnic mai multe vești-bombă, mega-kilotonice, așa cum se cuvine unui asemenea măiestru & înțelept șef de trib.

  Mai întîi, trombonul managerial a vestit că, după lupte seculare, care au durat vreun sfert de veac, e posibil să poată începe, peste cîteva luni, construcția unui nou sediu al sărmanei filarmonici pe care o călărește de mulți ani. Uuuraaa ! Uuuraaa ! Vivat domnul nea Buj’ !

  Ce ziceți .. ? Că „ e posibil să poată începe “ și „ peste cîteva luni “  e ceva la fel de ferm ca o flatulență elefantină în Do major … ? Vuuai, dar se poaatee … ? Doar maestrul Buj’ e om serios. Ba chiar mare maestru, cu tot tacîmul : șorțuleț cu echer, talangă la gît și mănuși albe. El nu poate băga vrăjeli ieftine, că-l bate la popou Marele Arhitect al Universului …

  Poftim … ? Vrăjeala asta cu sediul nou a mai fost în program de cîteva ori … ? Mda, cam așa e . Ei, dar repetiția e mama învățăturii. Iar Celibidache făcea o grămadă de repetiții, de aia era așa mare și celebru, nuuu … ? Aaa, apropo : cre’că asta are legătură și cu faptul că dom’ manager a vestit lumii că orchestra de la Iași e super-mega-ultra: Este cea mai bună din țară și la nivelul celor din Austria sau Germania “ . Taadaaam ! Tobele, fortissimo !!!

  Ce, nu credeți faza cu „ ză best in Rumenia  “ & cumetri cu filarmonicile din Viena & Berlin … ? Îi pi buni, moo, sî moarî păru’ di la arcușu’ lu’ Negel Chenedi ! Mi-o zis miia un pre’tenar di la Chetriș, cari ține pi o verișoară a lu’ cehoaica ’ceea cari ’i măritată cu săr Saimon Ratl, derejoru’ di la Berlin, moo …

  Aaa, o mai zis ceva interesant ză veri big manager de la filarmonică : că peste ceva vreme o să lase locul unora mai tineri. Așaa, peste vreo douăzeci-treizeci de ani, probabil . Cînd fundația de la viitorul sediu va fi aproape turnată, iar mausoleul lu’ dom’ director va fi gata vopsit. Maro cu dungi roz.

  Lucian Postu

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here