Daniel Pancu: „Mi-aș dori pe viitor să fiu antrenor la Iași”

Dragostea pentru Iași și pentru fotbal nu se va pierde niciodată din sufletului lui Daniel Pancu. ”Mi-aș dori pe viitor să fiu antrenor la Iași. Că e peste trei ani, șapte.. nu se știe niciodată”, spune Pancu. Acum antrenează Rapidul și visul său este să promoveze în acest an în Liga a 2-a.

0
725 views
Daniel Pancu

Viața de antrenor l-a ținut departe de Iași în ultima perioada. Daniel Pancu a revenit  de sărbători acasă pentru câteva zile pentru a-și vedea părinții și prietenii.

„Cu mare plăcere revin la Iași, am familia și nu am mai fost de un an de zile. A fost cea mai lungă perioadă de până acum. În vară am fost foarte ocupat și de acum am să fiu din ce în ce mai ocupat. Sunt antrenor și am pauze foarte puține. Acum am profitat, mi-am revăzut familia, prietenii și mă simt extraordinar la Iași. Orașul mi se pare din ce în ce mai aglomerat, nu era așa pe vremurile mele. Se construiește foarte mult, ca peste tot. Mi-a fost dor de casă, de părinți, de familie. Am stat trei zile în casă și după am ieșit ușor prin oraș. Am fost pe la mall, pe la restaurantele pe unde îmi plăcea să merg când veneam mai des la Iași. Mă încarcă foarte mult emoțional Iașul”, spune Daniel Pancu.

La Iași după un an

Dragostea pentru Iași și pentru fotbal nu se va pierde niciodată din sufletului lui Daniel Pancu. Pe viitor, antrenorul speră se se poată bucura de ambele din același loc, adică de la Iași, de unde a plecat la 19 ani.

„Normal mi-aș dori ca într-o zi să activez la Iași. Am plecat de tânăr de la 19 ani și nu m-am mai întors. Acum, dacă m-aș întoarce, aș face-o doar în poziția de antrenor. Mi-aș dori pe viitor să fiu antrenor la Iași. Că e peste trei ani, șapte.. nu se știe niciodată. Nu am fost la stadion. E perioada de vacanță și nu găseam pe nimeni acum. Iașul merită echipă în play off an de an. A reușit o performanță anul trecut. Echipa are în multe momente evoluții foarte bune. Cel puțin mie îmi place să urmăresc meciurile Politehnicii la televizor. Ar avea nevoie de mult mai multe investiții și de un stadion nou pentru că un oraș cum e Iașul atât de frumos și de mare suferă. Măcar un stadion de 20.000 de locuri ultra modern. După părerea mea, Iașul merită să se bată an de an să joace în cupele europene”, a mai spus Daniel Pancu.

Vacanța petrecută la Iași i-a încărcat “bateriile” fostului fotbalist. Daniel Pancu și-a propus să se reîntoarcă după câteva luni în care vrea să obțină rezultate cu echipa sa.

„În 2019 îmi doresc să promovez cu Rapid, e obligatoriu, nu ne iartă nimeni. Avem condiții foarte bune, o echipă cu suporteri minunați. Eu zic că vom reuși lucrul acesta. După, cred că lucrurile se complică puțin pentru că Liga a 2-a a devenit foarte puternică și în România. Dar pentru următoarele cinci luni, obiectivul meu și al clubului unde activez este promovarea în Liga a 2-a. 2018 a fost un an bun. Fotbalul din România duce lipsă de resurse financiare, sunt puține echipe. În alte tări investițiile sunt mult mai mari și statul îi susține, iar oamenii sunt fanatici aș spune după acest sport, îl trăiesc la maxim. Noi avem nevoie de jucători”, a declarat Daniel Pancu.

Pancu și-a început cariera de fotbalist încă de mic copil. Nu știe ce ar fi făcut dacă nu și-ar fi descoperit acest talent. La școală a fost bun la matematică, însă nu a crezut că poate face carieră în acest domeniu.

„Dacă nu eram fotbalist, nu știu ce aș fi făcut, eram bun la matematică până să mă dedic fotbalului. Nu știu din matematică ce eram să fac. Nimic nu se compară cu emoțiile de bucurie atunci când câștigi o cupă. Eu încă mai reprezint o generație în care ne bucuram foarte mult și avem orgolului nostru pentru a ridica trofee. În ziua de astăzi nu mai este așa. Se gândesc în primul rând la bani. Când eram noi, lucrurile erau invers. Ne interesa să câștigăm nu să ne luăm lefurile”, a mai spus Daniel Pancu.

“Mă simt motivat când joc contra Steaua”

Chiar dacă acum este antrenor, Daniel Pancu ar vrea să mai intre pe teren ca și fotbalist. Însă ar vrea să îi aibă în echipa sa pe colegii săi și să joace contra Stelei.

“În echipă aș vrea să joc cu ai mei colegi de la Besiktas, Rapid, de la Echipa Națională. Și mi-ar plăcea să joc tot timpul împotriva celor de la Steaua, pentru că mă motivam foarte mult și cu ei aveam evoluții foarte bune tot timpul”, a precizat Daniel Pancu.