Dacia va produce in 3-4 ani o maşină electrică socant de accesibila

0
210 views

Dacia va produce o mașină electrică șocant de accesibilă! Așa susține președintele Dacia Europa, Jean Christophe Kugler, care a indicat și un termen: trei-patru ani.

Dacia promite o mașină electrică mai ieftină
Foarte probabil, primul vehicul electric Dacia va imprumuta multe elemente de la Renault, in special de la modelul Zoe.

 Publicatia britanica Express anunta ca producatorul auto de la Mioveni va lansa in viitor o masina electrica, ce ar putea avea impactul pe care l-au avut Sandero si Duster.

Masinile electrice devin din ce in ce mai populare, iar numerosi producatori auto, printre care Nissan, Porsche, BMW sau Audi, intra pe aceasta piata.

Pe piata vehiculelor electrice ar putea intra si Dacia. Intr-un interviu acordat publicatiei citate mai sus, presedintele pe Europa al Dacia, Jean Christophe Kugler, anunta ca, in cazul producerii unei masini electrice, pretul acesteia „va fi socant de accesibil”.

 

Compania țintește segmentul mașinilor de buget al pieței auto, așa cum a făcut în trecut cu Sandero și Duster.

Șeful Dacia Europa a subliniat că mașina electrică se va construi în România, iar în prezent există tehnologia necesară.

Uzina va necesita însă o platformă nouă de producție, ceea ce face imposibilă o lansare înainte de 2020.

Anul acesta va fi unul de referință pentru mașinile electrice, în care mulți producători vor aduce modele noi. Însă, niciunul nu a anunțat până acum o mașină accesibilă pentru toate categoriile de clienți.