Romania, campioana mondiala. La videochat…..

Industria "rusinoasa" care produce anual sute de milioane de euro

0
390 views

Industria de videochat produce imens in tara noastra.Romania detine cea mai puternica si numeroasa forta de lucru in acest domeniu,peste 100.000 de modele activeaza pe acesta extrem de banoasa piata. Incasarile de anul asta au depasit deja 300 de milioane de euro.

Ca orice domeniu care are succes,si aici au inceput sa apara francizele,care se vand cu sume incepand de la 250.000 euro, cu garantia recuperarii investitiei in maxim sase luni si obtinera si de profit dupa primul an.Piata ofera studiouri videochat la cheie,angajarile se fac cu carte de munca,iar firmele isi platesc constiincios taxele la stat.

Cea mai mare firma din industria romaneasca de videochat,cu studiouri chiar si in SUA si peste 2500 de modele angajate isi vinde franciza. Desi se spune in teoria nevoilor(piramida lui Maslow),ca nevoia principala a omului e legata de hrana, realitatea contrazice frecvent teoria si nevoile sociale,de comunicare,de afectiune si de implinire sunt mult mai importante decat hrana pentru barbatii moderni,mai ales pentru cei din societatile dezvoltate. Resursele umane de pe piata locala sunt foarte multe,cumparatorii de servicii de videochat fiind in principal din SUA, Canada si Marea Britanie,tari unde consumul privat pe acest domeniu fiind in crestere.

Studile realizate in ultimii ani,arata ca aproape 65% dintre barbatii cu varste intre 35 si 65 de ani,apeleaza la diverse forme de videochat,servicii matrimoniale sau dating online,cu o medie a cheltuielilor lunare,cu aceste servicii de peste 300 de dolari.In scimbul banilor pentru obtinerea francizei obtii un studiu de piata pentru orasul unde vrei sa deschizi studioul,asistenta in alegerea si amenajarea sediului, plan de afceri pe 5 ani, ajutor in angajarea personalului initial de suport si training-ul acestora, suport permanent pentru o relatie preferentiala cu cele mai bune situri din lume,manual de marketing si recrutare modele.

Poti avea insa si propriul studio de videochat,in schimbul unor sume investite mult mai mici, de aproximativ 20.000 de euro. Trebuie doar sa ai toate cunostintele necesare si fetele disponibile sa se dezbrace.Gasesti si studiouri gata echipate,o firma il vine cu 40.000 de lei, bani in care intra mobiler,monitoare,3 web-uri(Bcc950),3 Pc-uri I7,tablouri, 3 kallax,3 tv-uri.

In acest domeniu este si o evaziune uriasa,din cele peste 5000 de studiouri de videocahat la nivel national,majoritate sunt ilegale,la negru.Cu afaceri legale de 300 de milioane de euro pe an,industria videochat-ului se poate compara cu domenii de forta ale economiei romanesti,cum ar fi industria vinului(400 de milioane de euro pe an),industria cafelei(300 de milioane),piata meditatiilor scolare(300 de milioane de euro) si industria de evenimente(500 de milioane de euro pe an).