Meniul de vis din seara nunții

0
1.436 views

Când vine vorba despre „ziua cea mare”, totul trebuie să fie perfect, iar când mirii își doresc ca singura lor grijă din ziua nunții să le fie doar cum să savureze fiecare moment și să se distreze alături de invitați, rolul determinant revine wedding planner-ului. Mihai Chiperi, manager al Ristretto Ristorante ne dezvăluie cea mai căutată rețetă din meniul perfect al unei nunți. Într-un oraș cu rădăcini atât de puternic statornicite în timp, Ristretto vine cu un parfum exotic și revigorant mediteraneean, asezonat din plin cu mirodenii italenești, pentru a trezi spiritele și pofta de experiențe inedite. Ristretto are curajul de a împleti un meniu tradițional moldav, cu trăsăturile sale un pic leneșe și corpolente, cu prospețimea, energia și suplețea unui meniu italienesc veritabil.

 

Rețetă

Cel mai căutat produs la categoria gustare caldă pentru evenimentele speciale

Piept de curcan Marinat în lapte de cocos cu sos de hribi, roșii deshidratate și fistic servit cu broccoli la vapori cu unt

Pieptul de curcan se pune la marinat cu lapte de cocos. Se condimentează cu sare și piper, iar mai apoi se pune la cuptorul preîncălzit cu abur. Între timp se pregătește sosul de hribi cu roșii deshidratate. Se pun hribii și roșiile deshidratate în tigaie. Se sortează ușor, se condimentează cu sare și piper, iar mai apoi se adaugă smântîna și se amestecă. Dipă ce sosul s-a unificat și culoarea a devenit ușor brună, se presară fisticul. Penru prepararea garniturii avem nevoie de o oală cu apă fierbinte în care se scufundă cîteva mini broccoli. Ulterior, peste acestea se pune unt, se condimentează cu sare și e numai bun de așezat pe farfurie.

Poftă bună!

Mihai Chiperi, wedding planner, ne explică și ce trebuie să faci pentru a avea o nuntă așa cum ai visat. Dând timpul înapoi, Mihai râde și acum când își amintește că nicicând nu-și imaginase că va ajunge să organizeze cele mai tari nunți pentru care va fi ținut minte. A luat totul ca pe o provocare și ceea ce îi era „muncă” s-a transformat rapid într-o pasiune la care nu crede că va renunța prea curând.

„Începuturile sunt cele mai dificile, ca în oricare domeniu, însă cu perseverență și dedicare ajungi să performezi de la un eveniment la altul. N-ai voie să fii deloc superficial când vine vorba despre o nuntă… colaboratorii cu care faci echipă pentru un eveniment reușit reprezintă un factor extrem de important, căci e nevoie de echilibru, unitate. Wedding planner-ul e un liant, de fapt, dirijorul, cum vreau să cred”, mărturisește Mihai Chiperi.

Mereu cu telefonul în mână, se asigură că totul funcționează perfect. Ziua înseamnă discuții și întâlniri, iar cum oamenii sunt caractere diferite, nu-i chip să fie totul lin… cel mai greu i-a fost să fie atât de convingător, încât mirii să-i acorde încredere deplină. Recunoaște, e perfecționist, însă a știut să învețe întotdeauna din micile scăpări inerente ce s-au mai strecurat pe ici, pe colo, de-a lungul timpului. Atenția deosebită și implicarea sunt elementele cu care știe că un eveniment nu are cum să dea greș, iar locația în care își petrece cea mai mare parte a timpului îl ajută mult în recomandările pe care le face. Totul trebuie să decurgă firesc, indiferent de dimensiunea și cerințele evenimentului, succesul fiind promisiunea sau garanția pe care o faci clientului, după cum îmi explică Mihai.

„Mirii sunt personajele principale. E seara lor, la care au visat mult timp. Fiecare dintre noi și-a închipuit cum va arăta marele eveniment, căci avem schițat ceva în minte. Ei bine, tocmai acea schiță trebuie să devină realitate, ceea ce înseamnă că adevărații wedding planneri sunt mirii, noi suntem doar spiridușii, fețele nevăzute ale muncii de luni de zile din spatele unui eveiment reușit. Cu timpul, înveți cum să-i surprinzi plăcut pe clienți, pe lângă toată povestea cu care vin la primele discuții… îți dai seama că ai făcut exact ceea ce a trebuit în momentul în care, la final, îți strâng mâna și îți mulțumesc pentru că totul a fost așa cum și-au imaginat.  Un eveniment reușit înseamnă să îndeplinești toate aștepările clienților tăi, dar…să vii totuși cu ceva în plus…  Atunci de-abia îți dai seama cât de frumos e jobul pe care îl ai!”, adaugă Mihai Chiperi.