Pe urmele tatălui

0
1.850 views

În 2016, la doar 21 de ani, Dan Zaharia a câștigat titlul de debutant al anului, dar și al Cupei Dacia. Dan Zaharia este fiul ultimului campion de raliuri al Iaşului, Mihai Zaharia

 Cu o pasiune insuflată de tată, la 23 de ani Dan Zaharia a dobândit un profil victorios după ani de antrenamente. O pasiune mult prea costisitoare pentru un tânăr care a pornit la volanul unei mașini cu sute de cai putere, la vârsta de 18 ani, când strângea bani din sponsorizări pentru a participa la competiţii.

În 2016, după 26 de ani Iașul avea un nou campion în lumea raliurilor. Dan Zaharia, un pilot în vârstă de doar 21 de ani, a câștigat titlul de debutant al anului, dar și al Cupei Dacia.

Tatăl său, ultimul campion de raliuri din Iaşi

Pentru Dan Zaharia anul 2017 a însemnat o nouă mașină de concurs și un nou copilot. Tânărul Dan a primit o nouă provocare – noul Sandero. Experiența a împărtășit-o alături de colegul său, Dan Plugaru, cel mai tânăr copilot din campionat. Astfel că la sfârșitul sezonului 2017 Dan Zaharia a fost răsplătit cu titlul de cel mai tânăr echipaj din Campionatul Naţional de Raliuri.

„ Poveste a început în 2015 alături de domnul profesor Florin Hangu, alături de care am pus bazele de pilotaj sportiv. Am ales să debutez în același an la raliul de casă, Raliul Iașului, un raliu terminat pe locul 3 la debutanți. În 2016 am fost luat sub aripa lui George Grigorescu, multiplu campion național la 2 roți motrice, în „familia” Cupa Dacia, unde, cu sprijinul acestuia, am evoluat după fiecare raliu. Ultimul campion  național de raliuri din Iași a fost tatăl meu, Mihai Zaharia, omul care mă sprijină din umbră și care în 1990 devenea campion național la Grupa C”, ne-a povestit Dan Zaharia.

Copilărie în competiție

A  „gustat” din emoțiile oferite de sutele de cai putere încă din copilărie când își privea tatăl la concursuri. Mihai Zaharia a fost Campion Național la Grupa C1. În anul 1990 tatăl lui Dan aducea titlul în Iași.  A moștenit pasiunea și abilitățile tatalui și îi calcă pe urme.

“Eu sunt cel care a ales să mă fac pilot. Părinții m-au susținut întodeauna, chiar dacă tatăl meu s-a retras pentru alte activități. Îmi place să concurez pe macadam, unde îți poți folosi imaginiația și poți improviza mereu. Îmi doresc să cresc de la an la an și să fiu cât mai bun”, a mai spus Dan Zaharia.

Plin de curaj, încredere și un gram de nebunie, Dan Zaharia își ascunde doza de adrenalină pe care o are atunci când se află la volanul mașinii cu sute de cai putere.

Chiar dacă are doar 23 de ani, Dan Zaharia se antrenează pentru a câștiga din nou un loc pe podium. Practicând un sport destul de costisitor, tânărul are nevoie de susținerea unui sponsor alături de care să se bucure de succesului de a fi pilot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here