Nimeni nu vrea Hotelul Traian

0
502 views

Hotelul Traian din central oraşului nu mai prezintă interes pentru investitori. Nimeni nu s-a înscris la ultima licitaţie prin care s-a scos la vânzare clădirea simbol din central Iaşului.

 Se repetă licitația pentru Hotelul Traian. La ultima încercare de scoatere la vânzare de către lichiditori a clădirii istorice nu s-a prezentat nimeni. Niciun om de afaceri nu a mai fost interesat să cumpere clădirea din centrul Iașului.

 “Faptul că atâtea firme cu experiență au luat caietul de sarcini și nu s-a prezentat nimeni arată că lucrurile nu sunt în regulă. Dacă punem la socoteală și situația în care a ajuns domnul Pușcașu, pierzând 500.000 de euro, cred că putem trage şi niște concluzii. Vânzarea se realizează în pripă, nepunându-se la dispoziția celor interesați toate informațiile concludente. Situația litigioasă complexă, suma mare, termenul de plată foarte scurt sunt câteva dintre elementele care m-au determinat să fiu rezervat, chiar dacă sunt unul dintre cei care au luat caietul de sarcini. Cred că acest activ ar trebui scos la licitație după ce sunt clarificate litigiile și stinse conflictele cu actualii administratori”, a declarat omul de afaceri Cristian Stanciu.

Şi actualul administrator al hotelului spune că situaţia este destul de întortocheată.

 “Pe noi ne surprinde rapiditatea desfășurării acestor licitații, înțeleg că se dorește valorificarea activului, dar nu în condițiile actuale. Ce se întâmplă cu litigiile, ce se întâmplă cu chiriașii, ce se întâmplă cu investițiile făcute de noi în acest activ, ce se întâmplă cu proiectul European pe care Optimal Travel îl are aprobat și trebuie implementat în următoarea perioadă, ce facem cu funcţionalitatea complexului și interdependența cu Astoria? S-a precizat undeva că autorizația ISU e dată pe complex funcțional cu hotelul Astoria, s-a precizat faptul că holurile de acces sunt comune? Apare în caietul de sarcini că rezerva de apă e comună și se află în hotelul vecin, dar că sistemul de ventilaţie este tot acolo? Toate lucrurile astea și termenul de plată extrem de scurt mă duc cu gândul la vorba aia românească – afara îi vopsit gardul, înăuntru leopardrul”, a declarat Adrian Danu, actualul administrator al hotelului.

 Şi Puşcaşu a vrut Hotelul Traian

 În primăvara acestui an, omul de afaceri Vasile Pușcașu a fost declarat câștigătorul licitației pentru prețul de 5,5 milioane de euro. Însă licitația a fost anulată pe motiv că nu au fost anunțate autoritățile de vânzarea unei clădiri monument istoric.

“Licitaţia e pe 24, nu știu, mai e timp până atunci. Nu am luat nicio hotărâre. Am termen în septembrie pentru garanția care mi-a fost oprită. Nu îmi convin condițiile și cum au procedat. Să văd dacă apar ceva date noi vis-a-vis de acestă licitație. Nu mai sunt interest ca idee în forma care era, dar dacă au schimbat ceva s-ar putea să prezinte interes. Acum este o situație mult prea complicată”, a declarat omnul de afaceri Vasile Pușcașu.

Hotelul Traian este cotat la 4 stele, are 68 de camere și 119 locuri de cazare. Imobilul este considerat clădire monument istoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here