10 trucuri care vor salva telefonul pe care l-ați scăpat în apă

0
508

Sunt suficiente câteva picături de apă sau o umiditate mai înaltă ca telefonul să se deterioreze sau să înceteze să mai funcționeze. Desigur, că cea mai bună soluție este să vă adresați la niște profesioniști. Cum să procedați dacă nu aveți această posibilitate?

Perfect-ask.com a selectat 10 trucuri de prim ajutor pentru telefonul mobil pe care l-ați scăpat în apă.

1. Scoateți telefonul din apă cât de repede posibil și deconectați-l imediat. Detaliile telefonului absorb foarte repede apa. Nu conectați telefonul până vă veți convinge că este uscat. Mai mult, apa poate provoca un scurt circuit. 

2. De îndată ce veți scoate telefonul din apă, scoateți capacul și bateria. Acest fapt va putea preveni riscul deteriorării mecanismelor interioare. Ștergeți atent telefonul și detaliile acestuia cu un prosop de hârtie sau cu o țesătură moale. 

3. Scoateți cartela SIM. Ștergeți-o de apă și lăsați-o să se usuce până telefonul va fi gata de folosit. 

4. Trebuie să deconectați și să scoateți dispozitivele adiacente, cum sunt căștile, cartela de memorie, precum și tot ce poate acoperi orificiile telefonului.

5.  Dacă aveți la îndemână un aspirator, folosiți-l pentru a sufla apa. Înlăturați orice urmă de apă de pe fiecare detaliu al telefonului timp de 20 de minute. Suflați telefonul pe toate părțile. Nu apropiați prea tare telefonul de furtunul aspiratorului, căci se va forma electricitate statică, ceea ce este mai rău pentru telefon.

6. Nu folosiți uscătorul de păr pentru uscarea telefonului, chiar și la regim minim. Întrucât puteți sufla picăturile de apă mai adânc în telefon, în special acestea sunt periculoase pentru componentele electronice care sunt ascunse departe în telefon. De asemenea, puteți topi unele elemente din telefon. 

7. Puteți usca telefonul, punându-l într-o pungă cu orez uscat. Orezul absoarbe foarte bine umezeala, de aceea există posibilitatea ca umezeala se va absorbi în orez, iar telefonul nu se va deteriora. Scoateți toate detaliile telefonului și puneți-le pe toate în punga cu orez. 

Trebuie să țineți telefonul în orez cel puțin 2-3 zile. Este un proces lent, dar graba poate doar să dăuneze. Întoarceți-l periodic de pe o parte pe alta, pentru a se usca mai repede.

În loc de orez puteți folosi bile de silicon, care deseori se pun în cutiile de încălțăminte. Acestea absorb umezeala mai repede decât orezul.

Verificați telefonul la fiecare oră în primele 6 ore. Dacă pe suprafața telefonul se observă umezeală, atunci telefonul trebuie șters repetat cu un prosop uscat sau să-l suflați cu aspiratorul.

8. Puneți telefonul într-un loc cu soare pentru a se usca toate orificiile. 

Puteți înveli dispozitivul cu șervețele absorbante sau cu un prosop de hârtie, chiar dacă a fost uscat cu aspiratorul sau pus într-o pungă cu orez. Astfel vă veți asigura că nu mai este apă în telefon.

9. După trecerea a 24 de ore, convingeți-vă că telefonul mobil la exterior arată uscat. Verificați toate orificiile telefonului. Dacă telefonul arată uscat și curat, puteți să puneți acumulatorul în telefon și să încercați să-l conectați. Atrageți atenție la sunete sau la alte acțiuni stranii. Dacă există acestea, atunci înseamnă că telefonul nu funcționează corect. 

10. Dacă telefonul pare a fi uscat, dar nu se conectează, posibil bateria este descărcată. Puneți-l la încărcat. După care încercați din nou să-l conectați. 

Dacă nici acum nu merge, trebuie să vă adresați unor profesioniști. Nu ascundeți faptul că a fost scăpat în apă, căci specialiștii vor observa acest fapt. Cu cât mai multe detalii îți veți spune, cu atât mai repede vor fi găsite erorile.

Sfaturi de precauție

  • Uneori în magazine puteți întâlni seturi destinate reanimării telefonului după ce a căzut în apă. Puteți cumpăra unul pentru astfel de cazuri.
  • Dacă telefonul a fost scăpat în apă sărată, este să-l ștergeți cu apă curată, pentru a nu rămâne cristale sub acumulator.
  • Niciodată nu aspirați un obiecte umed. Puteți fi electrocutat.
  • Trebuie să uscați telefonul înainte de a-l pune la încărcat.
  • Nu lăsați telefonul mult timp în preajma surselor de căldură, pentru a nu topi unele detalii din telefon. Nu încălziți bateria, ea poate să curgă sau să explodeze.
  • Nu încercați să desfaceți telefonul complet de sine stătător. Lăsați să o facă profesioniștii, deoarece experimentele pot provoca scurt circuit sau pot elimine substanțe nocive.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments