Donald Trump va plăti 25 de milioane de dolari pentru soluţionarea litigiilor împotriva Universităţii Trump, acuzată de fraudă

0
55

Acordul de mediere prevede despăgubirea a peste 6.000 de foşti clienţi ai instituţiei, care vor primi înapoi cel puţin jumătate din tarifele plătite pentru cursuri de afaceri şi antreprenoriat organizate de instituţia defunctă. Ca parte a acordului, reclamanţii renunţă la orice pretenţie de recunoaştere a vinovăţiei de către Donald Trump sau Universitatea Trump. 

 

Aproximativ 21 de milioane de dolari vor fi plătiţi de miliardar pentru despăgubirea clienţilor care au urmat cursurile filialei din California între 2005 şi 2010, ca urmare a două procese cu efect colectiv, iar alţi 4 milioane de dolari vor merge către mai mulţi reclamanţi din New York, într-un proces intentat de procurorul-general al statului New York, Eric Schneiderman – cel care a anunţat vineri seară acordul de mediere al litigiului. 

 

Trump urma să fie audiat în San Diego într-unul din procesele cu efect colectiv pe 28 noiembrie, ceea ce ar fi reprezentat una din rarele ocazii în care un preşedinte al Statelor Unite apare în faţa unui judecător ca parte într-un proces civil.

 

„Suntem încântaţi să anunţăm rezolvarea completă a tuturor litigiilor implicând Universitatea Trump” a anunţat un purtător de cuvânt al Trump Organization, conglomeratul care deţine toate afacerile magnatului.

 

„Deşi nu avem niciun dubiu că Universitatea Trump ar fi câştigat procesele luând în calcul dovezile deja prezentate, rezolvarea acestor chestiuni îi permit preşedintelui-ales Trump să-şi concentreze întreaga atenţie către problemele importante ale naţiunii noastre măreţe” a precizat acesta.

 

Universitatea Trump a activat între 2005 şi 2010 ca o şcoală de afaceri care promitea clienţilor învăţarea unor tehnici de îmbogăţire prin investiţii în domeniul imobiliar, pe care Trump le-ar fi folosit pentru a-şi strânge averea.

 

Programele de studii costau până la 35.000 de dolari, iar unele dintre persoanele care au urmat cursurile au acuzat instituţia de falsă publicitate. Unii dintre foştii angajaţi ai instituţiei au depus mărturii în cadrul proceselor, susţinând că profesorii Universităţii Trump erau instruiţi să profite de slăbiciunile fiecărui client în parte pentru a le putea vinde programe cât mai costisitoare.

 

Trump a declarat în luna martie a acestuia an că „ar putea să încheie litigiile foarte uşor prin mediere”, dar că nu dorea să recurgă la această metodă din principiu, susţinând că mulţi ex-clienţi au descris experienţa cursurilor şcolii sale de afaceri drept una „fantastică”.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments