Interlopul Puiu Mironescu nu are loc în celulă. Capii clanurilor mafiote se iau la trântă cu Statul

0
1.104 views

Condamnat pentru o faptă desprinsă din filmele de acţiune, Mironescu se luptă pentru confort după gratii. El invocă o lege care le permite deţinuţilor să aibă la dispoziţie un spaţiu personal de 4 metri pătraţi.

 

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, este nemulţumit că nu are suficient spaţiu în camera de detenţie. Interlopul nemţean, condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a comandat un atentat cu bombă asupra rivalilor săi, a dat în judecată Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi şi cere să îi fie respectat „dreptul la condiţiile minime de cazare”.

 

„Se creează tensiuni”

După Ioan Clămparu, şi Puiu Mironescu vrea spaţiu personal de patru metri pătraţi în închisoarea din Iaşi. Interlopul s-a plâns iniţial judecătorului de supraveghere din Penitenciar că împarte o cameră de 14 metri pătraţi cu alţi şapte deţinuţi. De asemenea, Mironescu a susţinut că în cameră sunt patru paturi suprapuse, un dulap, o masă şi un grup sanitar rămânând spaţiu insuficient pentru deţinuţi. „După cum am prevăzut în plângere, raportat la numărul de persoane cazate în această cameră rezultă fără echivoc faptul că nu-mi este asigurată suprafaţa minimă de cazare”, susţine deţinutul. De asemenea, Mironescu motivează că faptul că nu este asigurat un spaţiu minim de patru metri pătraţi pentru fiecare deţinuţ duce la tensiuni între aceştia.

 

Puiu Mironescu a primit 15 ani de puşcărie

Vrea şi vizită intimă

Cum judecătorul de supraveghere i-a respins plângerea, interlopul s-a adresat Judecătoriei Iaşi, primul termen al procesului având loc la jumătatea lunii iulie.

Anterior, Mironescu a mai deschis un proces împotriva  închisorii din Iaşi după ce nu i-a fost aprobat dreptul la vizită intimă. Solicitarea i-a fost respinsă însă atât de judecătorul de supravghere, cât şi de instanţă.

Membru marcant al lumii interlope din zona Moldovei, Puiu Mironescu a plătit, în ianuarie 2013, două persoane pentru a pune o bombă artizanală sub maşina fraţilor Mararu. În acest caz, a fost condamnat definitiv în februarie 2016, la 15 ani de închisoare.

 

Citește și Interlopul Clămparu îi citeşte după gratii pe Coelho şi Puric. Metamorfoza spectaculoasă a proxenetului: a primit 18 ani şi 9 luni şi acum vrea cultură

 

Şi Clămparu e nemulţumit

Tot din pricina supraagomerării din celula de la Penitenciarul Iaşi s-a plâns judecătorilor şi Ioan Clămparu, considerat a fi unul dintre cei mai periculoşi interlopi români. Acesta a cerut şi el Judecătoriei Iaşi să oblige reprezentanţii închisorii să-i asigure, după cum prevede legea, un spaţiu de patru metri pătraţi doar pentru el. Există şi un precedent: un deţinut din acest penitenciar a obţinut acest drept, tot prin proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here