Legea minelor a fost respinsă și de Camera Deputaților

0
46 views

Legea minelor a fost respinsă în Camera Deputaţilor, în urma votului de astăzi. Legea a întrunit 160 de voturi „pentru”, în condiţiile în care avea nevoie de 204 voturi.

 

Proiectul de lege are caracter organic.

 

Niciun amendament susţinut în plen nu a fost adoptat.

 

În cadrul dezbaterilor generale, liderului grupului PDL, Mircea Toader, a solicitat retrimiterea la Comisii, invocând faptul că proiectul de lege a fost avizat într-un timp foarte scurt.

 

„Nu există clarificări referitoare la redevenţa încasată pe apa din subteran, cum e utilizată de administraţiile locale, cine taxează. Ajungem să taxăm tot, ştiţi cum – fraierul, apa şi aerul. Apropos de expropriere, forma adoptată nu e cea corectă, pentru investorii privaţi trebuie altă prevedere. Eu vă rog să retrimiteţi la comisie, să o rediscutăm, mai ales că sun foarte multe amendamente apărute în raport, fără a fi susţinute de cineva”, a spus Toader.

 

Propunerea sa de retrimitere la comisii a fost însă respinsă de plenul Camerei.

Legea minelor, care se va aplica şi exploatării de la Roşia Montană, a fost adoptată luni seara într-o ședință-fulger a comisiilor de Administraţie şi de Industrii din Camera Deputaţilor.

 

Astăzi au avut loc proteste în București şi în Cluj-Napoca, faţă de proiectul aurifer de la Roşia Montană.

 

Protestatarii au susţinut că legea minelor a fost adoptată într-o şedinţă fulger şi pe ascuns.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, anterior, în plenul Senatului.

 

 

(Sursa: digi24.ro)