LEGEA TALIONULUI. Familia femeii moarte după o operație de schimbare a silicoanelor avertizează: Dacă Justiția nu-i pedepsește pe vinovați, o facem noi! (VIDEO)

0
145 views

Soacra tinerei din Iaşi care în luna februarie a murit din cauza unei operaţii estetice ameninţă că dacă justiţia nu va elucida acest caz, ţiganii din clanul Tănase îşi vor face dreptate de unii singuri.

 

Ameninţările Olgăi Tănase, capul familiei ţigăneşti Tănase de laşi vin în contextul întârzierii soluţionării dosarului penal în care anchetatorii cercetează moartea Marianei Ciuboratiu (27 de ani). Tânăra a murit în februarie după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la sâni efectuată de către medicul ieşean Lucian Popa.

Olga Tănase consideră că s-ar încerca muşamalizarea cazului şi că în spatele întârzierii rezultatelor s-ar afla “anumite interese”. “Vor să muşamalizeze cazul pentru că altfel nu înţeleg cum de la şapte luni de la moarte nu am primit încă un răspuns. În spatele acestei întârzieri se ascunde ceva. Se vrea protejarea medicilor, asistenţilor sau anestezistului implicaţi în acest caz. Dacă cel care este vinovat de moartea ei nu răspunde în justiţie o să ne facem singuri dreptate”, a ameninţat Olga Tănase.

Femeia mai spune că autorităţile române ar discrima familia Tănase pentru sunt ţigani. “Dacă eram români nu se jucau cu sufletele a şase copii mici (n.r. copii Marianei Ciubotariu). Pentru că suntem ţigani suntem fără importanţă pentru ei. La procuror am făcut cereri peste cereri  şi nu am primit niciun răspuns. Cineva trebuie să răspundă pentru un suflet omenesc. Cu riscul vieţii mele, vă spun că nu mă las până nu primesc un răspuns. Am plătit 53 de milioane (n.r. 5.300 de lei, contravaloarea raportului de necropsie plătit de familia Tănase) ca să nu ştim nici acum cauza morţii? Aşa ceva nu se poate!”, a mai spus Olga Tănase.

Femeia a mai precizat că “are oameni” în mai multe ţări din Europa şi că le va comunica acestora documentele medicale ale Marianei Ciubotaru pentru efectuarea unor contraexpertize. Asta pentru că, e de părere Olga Tănase, legiştii din Iaşi ar încerca să îi scoată basma curată pe cei responsabili de moartea femeii.

 

Dosarul bate pasul pe loc

Moartea Marianei Ciubotariu este cercetată în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi într-un dosar în care au fost depuse plângeri de omor calificat şi ucidere din culpă. 

Procurorul de caz aşteaptă ca raportul de necropsie, realizat de Institutul de Medicină Legală, să fie avizat de o Comisie de Specialitate din cadrul acestei instituţii, comisie condusă de profesorul Vasile Astărăstoae. “Este un caz dificil la care legea spune că trebuie introduşi specialişti în domeniu. Noi am făcut acest lucru  însă nu mai ştiu sigur dacă am primit un răspuns în acest sens”, a spus Astărăstoae. Surse juridice au precizat că derularea cercetărilor depinde de acordarea acestui aviz care nu ar fi ajuns încă la Parchet.

În raportul final al necropsiei Marianei Ciubotariu, neavizat încă, se arată că moartea ieşeancei ar fi fost datorată “insuficienţei cardio-respiratorii acute determinată de edemul cerebral marcat, ca urmare a unui sindrom de secreţie inadecvată de ADH apărut în contextul stresului perioperator”. În termeni colocviali, pacienta ar fi avut apă la creier. Cauza morţii este diferită de cea stabilită iniţial în certificatul constatator al decesului, atunci când legiştii au stabilit, provizoriu, că moartea ar fi fost cauzată de o tromboză pulmonară.

Mariana Ciubotariu a lăsat în urmă şase copii şi a fost concubina lui Belgian Tănase, dat în urmărire internaţională. Fratele acestuia, Cosmos Tănase, este arestat în prezent pentru trafic de cocaină. Familia ţigănească Tănase este una dintre cele mai cunoscute şi mai bogate din Iaşi.

 

(Sursa: adevarul.ro, iasitvlife.ro)

 

 

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/09_sep/05/ancheta secreta.flv

{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here