Update. Șoferii au încercat să fugă din țară. Polițiștii secției IV Tătărași au anihilat un transport cu peste 50.000 DE PACHETE DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ

0
37 views

Update

Cei doi şoferi basarabeni care au încercat să aducă la Iaşi ţigări de 150.000 de euro au încercat să fugă din România. Ei primiseră, ieri, interdicţia de a părăsi Iaşul. În urmă cu câteva ore, basarabenii au fost prinşi la Vama Sculeni şi întorşi din drum. Șoferii au fost duşi la Parchet pentru audieri.

 

Nici polițiștilor de la Secția IV Iași nu le-a venit să creadă ce captură impresionantă de țigări de contrabandă au făcut! Chiar dacă au acționat pe baza unor ponturi primite din timp și știau clar că marfa se afla în două autoutilitare cu număr de Republica Moldova, în momentul în care au efectuat controlul, au rămas cu gura căscată: în autovehicule se aflau peste 50.000 de pachete de țigări.

 

Practic, aceasta este cea mai mare captură de țigări de contrabandă făcută de oamenii legii din Iași, în ultimii ani.

”La data de 28 august, în jurul orei 01.30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Iaşi au oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Iaşi, o autoutilitară ce era condusă de un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, în habitaclul acestuia au fost găsite mai multe colete, de dimensiuni mari, ambalate în folie de culoare neagră. Deoarece existau suspiciuni cu privire la conţinutul acestora, coletele au fost verificate, iar în interior au fost găsite pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova. Suspectul a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor, iar în urma controlului amănunţit asupra autovehiculului au fost găsite 819.200 de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu există documente de provenienţă. În continuarea cercetărilor, a mai fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, tot din Republica Moldova, care conducea o altă autoutilitară, în interiorul căreia au mai fost găsite alte 332.800 de ţigarete de contrabandă”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

 

La audieri, cei doi șoferi moldoveni au declarat că nu știau că transportul lor era cu țigări de contrabandă. Cu toate acestea, ei nu au spus cum au reușit să intre cu o asemenea cantitate în țară, refuzând pur și simplu să comunice pe acest subiect cu anchetatorii.

Cei doi moldoveni au fost reţinuţi şi urmează să fie duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here