TRAGEDIE ÎN MUNTENEGRU. 18 ROMÂNI MORȚI ÎNTR-UN ACCIDENT AUTO

0
26 views

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, a anunţat televiziunea publică din RTCG, citând poliţia, relatează AFP. Potrivit Secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, 18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi, dintre care 8 se află la terapie intensivă. Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat pentru MEDIAFAX că în autocar se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

 

MAE a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit. Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa.

 

O echipă medicală şi una consulară din România au ajuns la Podgoriţa, cu o aeronavă MApN

 

Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa.

 

La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

 

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa, a aprobat efectuarea unui zbor în Muntenegru, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care va acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică.

 

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

 

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite.

Şi Consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

 

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

 

Usturoiu a precizat că între cele 47 de persoane se aflau şi cei doi şoferi şi un ghid.

El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit.

 

Marius Usturoiu a precizat că agenţia de turism a contactat Ambasada României din Muntenegru, căreia i-a transmis lista cu numele tuturor celor care se aflau în autocar. El a spus că, până la ora transmiterii acestei ştiri, nu cunoaşte numărul victimelor, reprezentanţii agenţiei nefiind contactaţi de către autorităţi.

 

Agenţia de turism este în legătură cu familiile celor aflaţi în autocar.

Usturoiu a precizat că agenţia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care operează pe numeroase circuite, şi că nu a existat nicio problemă până acum. El a spus că nici transportatorul nu îşi explică cum s-a produs accidentul, susţinând că autocarul şi şoferii erau în cea mai bună stare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here