Pisi

0
1.173 views

To’arășa ministru de la interne are o problemă. N-a făcut armata și nici habar nu are, cu ce se mănâncă, etc. Sigur, veți spune, nu are de unde, că de la secretară de școală, la portofoliu ministerial … e cam ca-n visul american amestecat cu coada vacii și ștampila primăriei. Și asta s-a văzut la recenta ieșire cu dezaxatul de la rutieră, unde i s-a năzărit că trebe dat afară șefu de la miliție și, la pachet, recomandă același lucru și pentru șăfu de la omoruri, părăsind repejor arena cu jurnaliști, taman când a ieșit întrebarea „dar matale, nu-ți dai demisia pe același temei.  De ce a procedat așa? Numai ea știe. Asta la prima vedere, pentru că la o judecată mai aplicată, am pune rămășag că asta-i mâna lui Daddy, consecutiv unei convorbiri la miez de noapte (dar nu ca hoții) în care ministreasa a scos porumbelul „– Bun, și eu ce fac acuma? – Calm, pisi, că se rezolvă.“ Că același comportament l-a avut și Iordache, și ministru Pop și toți cei ce au apărut în situații jenibile, cu Daddy în umbră și cu indicațiile aferente, venite pe firul roșu din Whatsup, când oamenii au ieșit cu dinții strânși, au dat ce trebuia să dea și gata. Pa!

Păstrând filonul analizei comportamentului public al celor menționați, nu cred că trebe să fim docenți să realizăm că avem de a face cu o clică care a pus gheara pe oala cu smântână și își face mendrele, continuând rețeta celor ce s-au succedat la putere în afara „partidului“, de data asta cu un ghid de bune practici, care-l face negru de ciudă pe Băse și compania. Sintagma lansată de o distinsă doamnă deputat – „ciocu mic, că noi suntem la guvernare“ se aplică și acum, cu mențiunea că, dacă ciocul nu este la dimensiunea dorită, sunt metode de reducere sau, dacă situația o impune, este lărgit ca să se semene cu gura căscată ce nu poate să mai zică nimic. Mai mult, exemplul absolut de guvernare pe bază de mușchi este plimbat prin regiunile patriei, sub forma unor ședințe intinerante de partid, proxima fiind anunțată la noi.

Vesel, pentru că, în condițiile unui primar vocal care nu uită mazilirea din structurile de conducere printr-o rețetă peceristă și care recent a adus în spațiul analizei ipoteza unei schimbări la vârf a partidului, a unui președinte de filială aflat sub lupa celor de la trei litere, bașca a unui corp parlamentar local disociat pe interese, sedința anunțată promite o dezbatere cu șuturi profesioniste, nu de alta, dar Codrin Ștefănescu i-a promis niște contondențe junelui primar, iar prin filiala „partidului“ nu sunt foarte mulți mulțumiți care să nu abuzeze de prilej pentru a mai striga în plen de vreo demisie sau alte măscări, ca să nu mai povestim de vise mărețe de conducere din partea lui dom’ Vasile sau madame Camelia. Altfel zis, ar fi premize pentru o „primăvară de la Iași“, dacă fracturile din PSD se lărgesc până la sfârșitul lunii și … selecția presei prezente la dezbateri nu se va face după modelul Vosganian ori Gavrilă, care nu digeră întrebările incomode, a se citi, la obiect. Restu-i protocol și circulație restricționată într-un oraș extrem de poluat … de când a ieșit Chirica primar.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here