Cătălin Ivan: ” Cred că Mihai Tudose va reuși să scoată bună parte din incompetenții lui Dragnea din Guvern și să-și facă o echipă solidă”

0
1.396 views

Cel mai vocal contestator al lui Liviu Dragnea din PSD este europarlamentarul ieșean Cătălin Ivan. Acesta pereconizează că anul 2018 va fi cel în care PSD se va despărți de președintele Liviu Dragnea și își manifestă susținerea pentru Mihai Tudose, dar și pentru ieșeanul din fruntea Ministerului Justiției, Tudorel Toader. De asemenea Ivan le reproșează parlamentarilor PSD de Iași că au votat bugetul fără ca acesta să cuprindă finanșarea pentru autostrada Iași – Târgu Mureș.

  1. Sunteti membru PSD dar faceți opoziție față de acțiunile partidului. Cum explicați acest fapt inedit?

Cătălin Ivan: Consider că, după mai bine de 15 ani de politică doar în PSD și 14 campanii electorale pentru acest partid, mi-am câștigat dreptul de a spune atunci când cred că lucrurile merg într-o direcție greșită. Am fost mulți ani în conducerea națională și am ocupat diferite funcții la nivel local, național sau european. Am crescut de la organizația municipală de tineret la Iași până la purtator de cuvânt al PSD într-o perioadă destul de dificilă pentru partid, deci cred că activitatea mea mă îndreptățește să iau atitudine când cineva, oricine ar fi el, încearcă să ducă partidul pe un drum profund greșit.

  1. Există în PSD un grup bine organizat în jurul lui Liviu Dragnea care a confiscat partidul. Mare parte a liderilor județeni și a parlamentarilor PSD sunt doar marionete. A devenit PSD o turmă de oi?

Cătălin Ivan: PSD este un partid disciplinat și complicat, cu structuri puternice în teritoriu și lideri importanți în comunitățile locale. Niciodată partidul nu a reacționat impulsiv, violent, împotriva liderului când acesta a greșit, dar de fiecare dată a luat decizia corectă într-un final. Liviu Dragnea a încetat să mai conducă partidul încă din toamna anului trecut. Acum este evidentă lipsa lui de autoritate și în spațiul public. Eu cred că vom avea în acest an congres extraordinar și ne vom despărți definitiv de Liviu Dragnea.

  1. Parlamentarii PSD de Iași sunt soldați disciplinați în gașca lui Dragnea. În schimb, liderul PSD a marginalizat județul în tot ceea ce înseamnă proiecte investiționale majore. Credeți că va exista vreo repercusiune la vot la următoarele alegeri sau lumea uită repede?

Cătălin Ivan: Eu am spus și public că bugetul nu ar fi trebuit să fie votat de parlamentarii din Moldova atât timp cât autostrada Iași – Târgu Mureș nu este prinsă pentru finanțare. PSD va face o analiză și va hotărî cine va mai putea fi pe listă și cine nu în 2020, evident, în funcție de ce vor spune și ieșenii, dar și membrii de partid. Mai este până atunci. Acum însă, eu cred că o atitudine mai hotărâtă a parlamentarilor de Iași pentru proiectele județului și ale regiunii ar fi fost benefică pentrut toți.

  1. Principalul obiectiv al PSD a devenit înălbirea lui Liviu Dragnea și legalizarea corupției, iar pentru acest lucru se calcă totul în picioare. Mai poate fi oprit acest tăvăluc antidemocratic?

Cătălin Ivan: Obiectivul principal al lui Liviu Dragnea, folosindu-se de PSD, este de a legaliza corupția și a scăpa de dosarele penale. PSD nu va face scut în fața lui, așa cum s-a văzut și în toamnă când s-a dorit organizarea unui miting mamut de susținere a lui Dragnea și acesta nu a mai avut loc. Agenda ascunsă a lui Dragnea nu era și agenda PSD. Drumul lui Dragnea a fost permanent altul decât cel al partidului. Anul acesta se vor separa definitiv.

  1. Am văzut că unul dintre argumentele invocate de susținătorii lui Dragnea pentru modificarea legilor justiției este acela că au fost mandatați de către români, în urma alegerilor din 2016, să facă acest lucru. Ați auzit vreodată, în campaniile din 2016, despre aceste propuneri legislative?

Cătălin Ivan: Sigur că nu am auzit și am fost cel mai activ comunicator al PSD în campania electorală. Am avut cele mai multe prezențe în dezbaterile televizate. Vorbim de agenda ascunsă a lui Dragnea și a lui Valcov.

  1. Coada de topor a PSD în masacrarea legilor justiției este ieșeanul Tudorel Toader. Datorită lui, Rodica Stănoiu pare acum o zână bună a Justiției. De ce se compromite Tudorel Toader făcând treaba murdară a unor infractori care vor să scape de pușcărie?

Cătălin Ivan: Cred că Tudorel Toader nu face jocul nimănui, sau nu a lui Liviu Dragnea, cel puțin. Modificarea legilor strâmbe ale Monicăi Macovei a fost corectă și pachetul de legi propus a fost unul cu foarte multe puncte bune. Din păcate, acest pachet nu a ajuns în dezbaterea parlamentului ci au apărut noi inițiative ale unor deputați și senatori aflați în direct conflict de interese, ei fiind vizati de investigații penale sau având chiar condamnări. În toată nebunia asta nu mi-am pierdut încrederea în bunele intenții ale domnului Tudorel Toader.

  1. Ce se întrevede la orizont în anul 2018 din punct de vedere politic și economic?

Cătălin Ivan: 2018 este un an complicat și decisiv. Se vor întâmpla foarte multe lucruri în PSD. Mi-ar fi foarte greu să prevăd în ce direcție va merge partidul, dar opțiunile nu sunt multe. Cred că Mihai Tudose va reuși să scoată bună parte din incompetenții lui Dragnea din guvern și să-și facă o echipă solidă. Sunt optimist și determinat să pun umărul ca lucrurile să meargă în direcția corectă.

 

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here