Tanti Lenuța din Băleni își promovează taraba din piață pe internet: „Ceapă, morcovi și ardei. Are mama tot ce vrei!”

0
82

Tanti Lenuța din Băleni își promovează produsele numai bune pentru a vă umple cămara într-un mod inedit, pe Facebook.Tanti Lenuța din Băleni te invită la tarabă. Agricultorii din Dâmbovița îi așteaptă pe români cu o sumedenie de produse ideale pentru anotimpul rece. Tot de la ei puteți cumpăra și pomi sau arbuști pe care să-i plantați în propria grădină.

Comunele dâmbovițene Băleni, Lungulețu și Voinești sunt vestite pentru produsele agricole. Munca agricutorilor nu este deloc una ușoară, fie că vorbim despre cei care cultivă legume în câmp sau în solar, fie că ne referim la cei care se ocupă de livezile cu fructe. Un solar poate ajunge să coste și 10.000 de euro.„Consumaţi cu încredere, nu aşteptaţi până când vă trimite domnul doctor la piaţă să căutaţi vitaminele atât de necesare în această perioadă a anului”, este mesajul transmis de Tanti Lenuța de la Băleni, legumicultoare cu tradiție.

Când eşti plecat demult peste hotare şi ţi se face dor de acasă, de legumele proaspete şi de ciorba caldă cu leuştean, te aşteptăm”, spune mama Lenuţa, care îşi valorifică produsele în Piaţa Centrală din Ploieşti.

Simpatica bătrânică are 5.000 de metri pătrați de sere și 15.000 de metri pătrați de teren agricol. Acesta își atrage clienții, pe Facebook, în rime: „Vă aşteptăm cu ceapă, morcovi şi ardei, are mama tot ce vrei!”.

Zarzavaturile și legumele din comună pleacă zilnic spre piețele din Ploiești, Târgoviște, Brașov, București și Pitești.

La Lungulețu, agricultura este principala sursă de venit a locuitorilor. În comunp există 1.000 de agricultori, care lucrează pământul cu 1.000 de tractoare. Anual, aici se produc peste 100.000 de tone de varză, adică aproximativ 10% din producția obținută în România. Chiar dacă producția este enormă, producătorii nu rămân cu mare lucru, cele mai mari câștiguri avându-le de la cei care cumpără en-gros pentru sume ridicole și vând în piață pentru sume mai mari. Comuna Lungulețu este renumită și pentru producția de cartofi. Sunt cultivate peste 3.000 de hectare, iar porducția anuală este de peste 750.000 de tone.

Tot în dâmbovița, în comuna Voinești, există stațiunea de cercetare pomicolă, înființată în 1950 și amplasată în centrul bazinului pomicl de pe Valea Dâmboviței.

La staţiune există direcţii prioritare: cercetare ştiinţifică, producţie pomicolă şi valorificarea cercetărilor în sectorul pomicol. De asemenea, sătenii din Voineşti au propriile livezi. Mulţi dintre pomicultori vând fructele în dreptul casei sau la intrarea în livezi, pe marginea Drumului Naţional 71 Târgovişte – Bucureşti.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments