Statul român va ”moșteni” averea impresionantă a avocatei lui Nicu Ceaușescu? Aproape 10 milioane € nu mai sunt revendicate după ce fiica celebrei Paula Iacob a murit subit!

0
673

Ruxandra Iacob – Anda, așa cum îi spuneau apropiații -, fiica faimoasei avocate Paula Iacob, a încetat din viață subit, în 21 noiembrie 2022, în urma unui accident vascular cerebral. Mama sa a murit în anul 2015 – după ce a suferit un stop cardio-respirator, la 83 de ani -, iar o avere impresionantă, de aproape 10 milioane de euro, nu mai are niciun moștenitor în acest moment.Gândul prezintă detalii în premieră despre această paradoxală situație în centrul căreia se află terenuri, apartamente, o vilă, dar și bijuterii sau obiecte de artă care au aparținut avocatei Paulei Iacob și care, acum, pot intra în posesia statului român.

Ruxandra Iacob (63 de ani) – medic psihiatru – a fost înmormântată, duminică, în Cimitirul Bellu din București, iar întrebarea ”Ce se va întâmpla cu averea avocatei Paula Iacob?” rămâne, deocamdată, fără răspuns. Cu doi ani în urmă, în 2020, a încetat din viață și tatăl Ruxandrei, Nicu Iacob – soțul avocatei Paula Iacob -, iar în momentul de față nu mai există alte rude care să poată revendica impresionanta moștenire.Potrivit surselor Gândul, dacă nu va apărea un moștenitor-surpriză, averea urmează să intre în posesia statului român și, mai mult, avocata Paula Iacob și-ar fi exprimat dorința, ”cu limbă de moarte”, ca soțul și fiica sa ”să nu întocmească vreun testament”.

”Avea în permanență în casă cel puțin 500.000 de euro cash”
Ruxandra Iacob nu a avut copii și niciun alt moștenitor nu și-a făcut apariția până acum. Sursele Gândul au dezvăluit și că partenerul de viață al fiicei Paulei Iacob nu a putut nici măcar să o scoată de la morga spitalului unde a încetat din viață, întrucât cei doi nu erau căsătoriți. Ba, mai mult, oficial, acesta ar fi căsătorit în acte cu altă femeie.

”Între cei doi nu a existat o relație oficializată la Starea Civilă, iar bărbatul, după moartea Ruxandrei, nu a avut dreptul de a o lua de la morga spitalului”, au transmis persoane din anturajul familiei, pentru Gândul, acestea precizând și că în casa în care a locuit fiica Paulei Iacob ”existau, în permanență, cel puțin 500.000 de euro cash”.

Din informațiile obținute până acum, statul român ar putea intra în posesia mai multor milioane de euro – averea lăsată de avocata Paula Iacob – în cazul în care, într-un interval de timp limitat, nu va apărea ”moștenitorul-surpriză”.

Este vorba despre terenuri, apartamente, o vilă, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă, dar și mai multe conturi în valută:

un teren în Sinaia;
un teren ”imens” la Snagov;
trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu;
o vilă – evaluată la peste 1 milion de euro – pe strada Dobrogeanu Gherea, chiar în apropierea vilei lui Marcel Pavel;
tablouri valoroase, semnate de pictori celebri;
bijuterii vechi de familie;
obiecte de artă;
numeroase conturi în valută deschise la mai multe bănci.
O estimare rapidă, potrivit acelorași surse Gândul, duce la concluzia că averea lăsată în urmă de avocata Paula Iacob se ridică la peste 10 milioane de euro, iar deocamdată nu a apărut un ”moștenitor-surpriză”.

Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceaușescu: ”A fost ucis pentru că…”
În anii ’90, după Revoluția din 1989, avocata Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceaușescu, fiul cuplului dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu.

Avocata a recunoscut, de altfel – într-un interviu acordat CANCAN – că îi datorează foarte mult lui Nicu Ceaușescu și că, fără el, nu era convinsă că ar fi ajuns să aibă o carieră atât de impresionantă. După ce l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu, avocata s-a atașat foarte mult de fiul fostului dictator. Ba mai mult, între cei doi s-a înfiripat o adevărată relație de prietenie.

”După ce a fost închis, mergeam destul de des la Jilava să-l vizitez și să-i duc de mâncare.

Mi-a cerut să-i duc cașcaval, cu toate că îi pregătisem brânză de vaci. Atunci mi-a spus că vrea cașcaval pentru un șoricel din celulă care chițăie de foame și căruia nu-i place brânza de vaci.

Era un iubitor al animalelor”, povestea Paula Iacob.

Sursele Gândul au dezvăluit, acum, o informație care ridică un mare semn de întrebare în legătură cu moartea lui Nicu Ceaușescu.

”Până în ziua în care a murit, avocata Paula Iacob a susținut, cu tărie, că Nicu Ceaușescu a fost ucis. De ce? Pentru că dorea și se pregătea să candideze la alegerile din anul 1996”, au precizat sursele citate.

Nicu Ceaușescu a fost arestat în zilele Revoluției din 1989 și condamnat, ulterior, la o pedeapsă cu închisoarea, fiind eliberat din motive medicale.

În data de 16 septembrie 1996, la 45 de ani, Nicu Ceaușescu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic Universitar din București, cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene și ciroză hepatică cronică.
În data de 18 septembrie, Nicu Ceaușescu a părăsit România pentru o intervenție chirurgicală la Viena.
În ziua de 26 septembrie 1996, Nicu Ceaușescu a murit la Viena, fiind înmormântat – trei zile mai târziu – la Cimitirul Ghencea-Civil, cu tricolorul pe sicriu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments