Tarifele pentru roviniete s-ar putea dubla. Care sunt șoferii vizați

0
227 views

Tarifele pentru roviniete s-ar putea dubla arată un proiect de ordonanță elaborat de Ministerul Transporturilor. Principalii vizați sunt transportatorii rutieri, pentru că taxele pentru autoturisme nu sunt majorate în proiectul de lege. Acesta ar trebui să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru ca noile tarife să fie aplicate.

Tarifele pentru roviniete s-ar putea dubla sau chiar tripla, dar pentru camionagii. Potrivit proiectului de ordonanță, prezentat de adevarul.ro, pentru autovehiculele cu tonaj cuprins între 3,5 tone, rovinieta pentru o zi creşte de la 4 euro, la 12 euro, pentru o săptămână creşte de la 16 euro la 30 euro, pentru 90 de zile de la 92 euro la 171 euro, iar pentru un an de la 320 euro la 600 euro.

Proiectul de ordonanță vizează și creșterea semnificativă a amenzilor pentru lipsa rovinietei. Astfel, acestea s-ar calcula ca fiind de două ori tariful anual pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual pentru amenda maximă. Așadar amenzile ar fi situate între 250 lei pentru un autoturism şi 22.000 de lei pentru un vehicul de peste 12 tone.

Sursa : https://www.libertatea.ro/ultima-ora/tarifele-pentru-roviniete-s-ar-putea-dubla-care-sunt-soferii-vizati-2372121

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here