Cartofii prăjiți intens pot crește riscul de cancer

0
69

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiţi intens, pot creşte riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, au anunţat luni oamenii de ştiinţă britanici din cadrul unei agenţii guvernamentale, informează Reuters.

Potrivit Agenţiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanţă numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată la temperaturi foarte înalte, poate creşte riscul de cancer.

Acest lucru a fost relevat în urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanţii Agenţiei.

FSA susţine că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute şi să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu maronie.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments