VIDEO. Riff, o nouă aplicație introdusă de Facebook. Vezi ce poți face cu ea

0
56 views

Facebook a lansat o nouă aplicaţie care permite utilizatorilor reţelei sociale să facă videoclipuri comune, într-o nouă încercare de a vinde cât mai multă publicitate. Quartz explică cum funcţionează Riff.

 

Fiecare utilizator poate adăuga clipul propriu, pe o anumită temă (de exemplu, farse de 1 aprilie), iar aplicaţia le va uni pe toate într-unul singur.

 

În ultima vreme, Facebook s-a axat foarte mult pe conţinutul video. Anul trecut, numărul filmuleţelor postate pe reţeaua socială a crescut cu 94%.

 

 

„Dacă vă mai amintiţi, în urmă cu trei ani, aproape toate postările conţineau numai text, foarte puţine dintre ele aveau şi poze. Acum, cred că utilizatorii comunica mai ales prin intermediul fotografiilor, iar în următoarea perioadă ar putea ca videoclipurile să câştige tot mai mult teren”, a explicat Mark Zuckerberg, într-o conferinţă de presă.

 

Provocarea Facebook este să găsească o modalitate de a-şi convinge utilizatorii să folosească Riff, mai ales că puţinele companii care au abordat această idee nu au avut mare succes.

 

JumpCam se află pe locul 1.346 în AppStore, la categoria reţele sociale, iar rivalii MixBit şi Vyclone se afla mult mai jos în clasament.

 

Însă Facebook are un as în mânecă faţă de restul aplicaţiilor similare. Oamenii lui Zuckerberg au uneltele necesare pentru a învăţa utilizatorii cum să folosească Riff, mai ales că reprezintă o oportunitate uriaşă pentru că reţeaua socială să câştige şi mai mulţi bani din publicitate.

 

(Sursa: ziare.com)