Aglomerație în Vama Albiţa. Basarabenii petrec Crăciunul pe rit vechi în Uniunea Europeană

0
80 views

Crăciunul pe rit vechi aglomerează Vama Albiţa. Traficul a crescut de cinci ori în această perioadă pentru că locuitorii din Republica Moldova merg să petreacă în staţiunile montane din România sau alte ţări europene. Dacă într-o zi normală prin vamă trec câte 600 de persoane, duminică, până la orele prânzului, trecuseră deja 3.000, scrie independent.md.

La Albiţa, în judeţul Vaslui, sunt deschise şase puncte de intrare în România, faţă de patru, câte funcţionează în mod normal. Şi numărul poliţiştilor de frontieră chemaţi la serviciu este aproape dublu. Cu toate acestea, încă de dimineaţă şoferii au stat la cozi de câţiva kilometri înainte să intre în România.

 

„În această perioadă, cetățenii din Republica Moldova vin să-și petreacă sărbătorile pe rit vechi în România, în stațiunile montane, sau în alte locații. Traficul a crescut cam de cinci ori, atât la persoane, cât și la mijloacele de transport,” a spus comisarul șef Nelu Zaharia, purtător de cuvânt STPF Vaslui.

Potrivit statisticilor, prin Vama Albița trec zilnic 600 de persoane și 250 de autovehicule. La sfârșitul săptămânii, în schimb, au trecut 3.000 de persoane și o mie de mașini.

 

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în perioada 29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit aproximativ 236 mii, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de circa 40 mii unităţi. Astfel, Vama Leușeni, de partea moldovenească, și Albița, de cea română, a fost traversată de circa 39 450 de persoane.

 

 

 

(Sursa: independent.md)