VIDEO. O companie elveţiană lansează cele mai ieftine zboruri în condiţii de gravitaţie zero

0
29 views

 

 

Compania Swiss Space Systems (S3) va lansa în curând u serviciu de zboruri spaţiale ce va oferi utilizatorilor 6 minute de plutire în condiţii de gravitaţie zero. Compania afirmă că acestea vor fi „cele mai ieftine zboruri ZeroG”. Preţurile vor începe de la 2000 euro – ieftin, într-adevăr, în comparaţie cu zborurile spaţiale de agrement ce urmează a fi lansate de compania Virgin Galactic şi al căror preţ ar urma să fie de 250.000 USD.
 

Zborurile companiei S3 vor oferi pasagerilor 20-25 de secunde de imponderabilitate de fiecare dată când avionul spaţial va face tranziţia de la mişcarea ascendentă la cea descendentă. 

Avionul va descrie în aer 15 astfel de parabole – manevre pe un traseu în formă de U – în cele 90 de minute de zbor. 

În total, pasagerii vor avea parte de mai mult de 6 minute de plutire în condiţi de „gravitaţie zero”, ceea ce le va permite s încerce senzaţia pe care o au astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. 

 

S3 intenţionează să înceapă zborurile în luna ianuarie a anului viitor, urmând ca în cursul anului să deschidă alte 14 puncte de îmbarcare.

Anul acesta firma elveţiană a dezvăluit deja un alt proiect îndrăzneţ – lansarea unei navete spaţiale de pe „spinarea” unui avion de pasageri tip Airbus 300. Compania afirmă că acesta va fi un mod mult mai ieftin de a lansa sateliţi, la un preţ de aproximativ un sfert din preţul curent al unei astfel de operaţiuni.

 


 

 

 

(Sursa: descopera.ro)