Peste ZECE MII DE SPECTATORI la AERONAUTIC SHOW IAŞI 2013. Trafic infernal în zona lacului Dorobanţ

0
33 views

Organizatorii AeroNautic Show au reuşit să adune la marginea Iaşiului o asistenţă-record pentru acest gen de eveniment.

 

Cea de-a V-a ediţie a AeroNautic Show a fost organizată în premieră la Iaşi, în jurul lacului Dorobanţ din localitatea ieşeană Aroneanu, situată la 5 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit estimărilor organizatorilor, peste 10.000 de spectatori au asistat la eveniment, programat astăzi, 17 august, în intervalul orar 15.00-20.00. De altfel, traficul auto spre zona lacului a fost unul de coşmar, cozile de maşini întinzându-se pe lungimi de 4-5 kilometri. Spectatorii, deşi cei mai mulţi au ajuns cu întâriziere, s-au arătat încântaţi de show-ul aviatic şi nautic oferit de unii dintre cei mai buni profesionişti români în domeniu.

 

Evenimentul a fost deschis de formaţia de trei avioane ultrauşoare Extra, unele dintre cele mai performante aeronave de acrobaţii din lume. Spectatorii au mai apreciat şi looping-urile piloţilor care au zburat în formaţie cu avioane Zlin. Interes sporit au trezit şi cei doi piloţi ieşeni care au executat acrobaţii cu avioane YAk 52. Aceştia sunt membri ai grupului „Iacării Acrobaţi”, singura formaţie privată cu acest profil din România.

 

La partea nautică, publicul a putut asista la acrobaţiile pe apă ale „Jetski Freestyle Team“, formată din doi piloţi bănăţeni, care au venit la Iaşi cu două skijet-uri pentru care au cheltuit o mică avere, 25.000 şi 35.000 de euro.

Spectacolul a mai avut şi un program de sărituri la punct fix ale paraşutiştilor profesionişti, demonstraţii de navigaţie cu ambarcaţiuni cu vele sau şalupe, canotaj, precum şi o intervenţie pe apă simulată de ISU Iaşi.

 

Punctul culminant al spectacolului a fost o simulare de luptă aerienă, cu avionele pentru acrobaţii, ajutată de efecte pirotehnice.

 

Evenimentul a avut un buget total de 170.000 de lei, 90% din bani fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean Iaşi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here