Apa alcalină, o revelaţie terapeutică: de ce este bună Perla Moldovei, cu pH 8,8

0
12.964 views

Consultant: Dr. Octavian Bivol, medic generalist

Acneea, durerile de articulaţii, arsurile la stomac, impotenţa, constipaţia, infecţiile urinare, cu ciuperci, cu bacterii, psoriazisul, anumite forme de cancer şi multe alte boli au o singură cauză: ACIDITATEA. Secretul sănătăţii? ALCALINIZAREA.

Conceptul raportului alcalin-acid nu este unul nou. A fost invocat de Edgar Cayce în anii ’40, apoi doctorul Theodore Barody a scris: „Alcalinizează-te sau vei muri. Nenumăratele denumiri ale bolilor nu contează cu adevărat. Ceea ce contează este că toate au aceeaşi cauză esenţială: prea multe deşeuri acide în organism”.

„Miracolul pH-ului” constă în schimbarea mediului din interiorul corpului. Potenţialii invadatori nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin şi devin inofensivi.

 

Prea multă aciditate

 

Biochimic şi fiziologic, lucrurile pot fi explicate foarte simplu. Corpul este format din trei părţi principale: una solidă, celulele, şi două lichide – sângele şi limfa. Celulele se hrănesc prin sânge şi se detoxifiază prin limfă. Acest ultim lichid este vâscos şi staţionar, nu este pompat de inimă, fiind pus în mişcare de contracţia muşchilor.

Sângele are un pH de 7,35-7,45, adică uşor alcalin: aşa a fost creat! În aproximativ 4 minute, corpul trebuie să ridice pH-ul la aceste valori, altfel organismul ar muri. 99% dintre reziduuri sunt acide (transpiraţia sau urina au pH acid), deci corpul încearcă să elimine aciditatea din organism pentru a menţine pH-ul alcalin.

Nu e de mirare că se acumulează în exces deşeurile acide, organismul nereuşind să facă faţă. O parte sunt depozitate în ţesuturile cu circulaţie sangvină mai slabă – burta la bărbaţi, şoldurile la femei, încheieturi, articulaţii, anumiţi muşchi.

Cam tot ce se acumulează în organism sunt DEŞEURI ACIDE: colesterol, acizi graşi, acid uric, pietre la rinichi, la bilă, uraţi, fosfaţi, sulfaţi, formaţiuni cristaline. Acestea semnalează un singur lucru: HIPERACIDITATEA, şi se transformă rapid în boli şi îmbătrânire accelerată. Conform doctorului Barody, toate bolile au o singură cauză: prea multă aciditate.

 

Sângele sacrifică dinţii şi oasele

 

Cum se reglează corpul uman? Sângele are la dispoziţie 4 MINUTE pentru a rezolva problema, pentru a neutraliza acidul. Dacă are puţin de reglat, va folosi baze din corp – calciu şi magneziu luate din oase şi din dinţi. În timp, aceasta duce la scăderea densităţii osoase (osteoporoză) şi edentaţie. Dacă efortul este mai mare, sângele ia calciu, sodiu, magneziu, potasiu din organele vitale şi, în timp, organismul suferă o coroziune severă. Următorul pas este apariţia bolilor microbiene sau ale „bătrâneţii biologice”.

Dar ce face sângele dacă aciditatea este prea mare şi nu poate ridica pH-ul organismului în maxim 4 minute? Aruncă toată aciditatea pe celule şi, la mulţi dintre oameni, acest lucru se întâmplă de trei ori pe zi.  

 

Cum apar celulele canceroase

 

Starea normală a celulelor este ALCALINĂ. Când este invadată de acidul pe care sângele îl devarsă în interiorul său, celula sănătoasă devine un mediu neprielnic, cu foarte puţin oxigen. Ori moare, ori se transformă. De obicei, se învaţă să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin fermentaţie. Ea devine o celulă canceroasă. Putem considera cancerul ca o plantă care creşte în interiorul corpului nostru. O plantă ale cărei rădăcini pot fi tăiate prin alcalinizare.

Deci alcalinizarea este procesul prin care organismul revine la un pH normal: 7,35-7,45.

 

Apa alcalină curăţă corpul de reziduuri

 

În organismul cu hiperaciditate invadează bacteriile, ciupercile, viermii, apare oboseala, epuizarea şi moartea. Dar agenţii patogeni mor în mediul alcalin, deci scopul este de a mări cât mai mult alcalinitatea corpului prin hrană şi lichide.

Haideţi să vedem cum putem reduce aciditatea (aceasta fiind problema fundamentală în toate bolile):

prin dietă: se consideră că un raport 80% alimente alcaline şi 20% alimente acide este corect.

prin exerciţii fizice şi saună: se ard caloriile, sărurile acide se dizolvă prin transpiraţie.

cel mai important procedeu: neutralizarea acizilor prin utilizarea apei alcaline. Ea dizolvă acizii, care sunt eliminaţi apoi de rinichi.

 

DACĂ E SĂ BEŢI APĂ, ATUNCI BEŢI APĂ ALCALINĂ. E MULT MAI SĂNĂTOS.

Care sunt efectele utilizării apei alcaline

Te energizează

Spală reziduurile acide din corp

Nutrienţii sunt mai eficient asimilaţi în corp

Hidratează corpul de 3 ori mai eficient decât apa obişnuită

Excelent tratament pentru obezitate, diabet, psoriazis, osteoporoză

Curăţă corpul de toxine mai eficient decât orice altă metodă de detoxifiere

Stopează sau încetineşte bolile cronice, precum cancerul, diabetul, artrita, bolile cardio-vasculare

Efecte benefice la femeile însărcinate: aproape că nu mai apare starea de vomă

 

Ce trebuie să ştim despre apa Perla Moldovei, cu pH 8,8

 

– Perla Moldovei este apa alcalină cu cel mare pH natural din România şi una dintre puţinele surse existente la nivel mondial.

– Spre deosebire de apele de băut obişnuite, o apă alcalină cu pH 8,8 inactivează instant şi permanent pepsina 3b. Astfel, refluxul gastric dispare fără efecte adverse.

– Medicii recomandă ca prevenirea pietrelor la rinichi să se facă prin consumul de fructe şi legume, suplimente de citraţi sau prin consumul de apă alcalinizată, pH 8,8.

– Consumul apei alcaline, pH 8,8 duce la creşterea pH-ului urinei şi are ca efect reducerea resorbţiei oaselor din organism. În timp, densitatea minerală a oaselor este influenţată pozitiv.

– Mediul alcalin distruge substanţele cancerigene, neutralizând substanţele acide şi toxice din interiorul acestora.

 

Perla Moldovei

pH natural: 8,8

extrasă de la 210 m adâncime

reziduu fix 333 mg/l

nitriţi: 0,006 mg/l, adică de 83 de ori mai puţin decât limita maximă admisă

apă oligominerală a cărei alcalinitate este dată de tulpina bicarbonatului de sodiu (NaHCO3)

 

SCARA pH-ului în alimentaţie:

10 spanac, brocoli

9 ulei de măsline, ceai verde, salată, ţelină

8,8 Perla Moldovei, apă alcalină

8 mere, migdale, morcov, varză

7 majoritatea apelor plate

6 suc de fructe, ouă, ceai

5 bere, zahăr, majoritatea apelor carbogazoase

4 cafea, pâine albă

3 carne, crustacee, paste, brânzeturi

2 sucuri acidulate, suc de lămâie

0 acid de baterie

NU RATAŢI CONFERINŢA DE MIERCURI, 5 IUNIE, ORA 17.30, DE LA CASA CĂRŢII:

Apa alcalină, o revelaţie terapeutică. Vor conferenţia: dr. Mioara Navrotescu, doctor în Ştiinţe Medicale, şi dr. Ion Chirilă, medic primar, doctor în Ştiinţe Medicale. Vor fi oferite sticle cu apă cadou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here