Procurorul ieșean Emilian Eva a început să muncească în folosul comunității la Direcția de Exploatare a Patrimoniului

0
266

Fostul procuror Emilian Eva a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunităţii, precum și la plata unei amenzi de 12.000 lei în dosarul în care este acuzat că a primit mită tablouri şi a comercializat apoi fără drept opere de artă. Eva a fost găsit vinovat atât pentru infracțiunea de luare de mită, cât și pentru cele de efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, precum și de fals în declarații.

Începând de ieri, procurorul ieșean Emilian Eva a început să muncească în folosul comunității la Direcția de Exploatare a Patrimoniului din cadrul municipalității ieșene.

„A fost repartizat la serviciul de avize mici întreprinzători unde se ocupă de arhivarea dosarelor’’, a spus pentru dezvaluirea Radu Grigoraș, directorul Direcției de Exploatare Patrimoniu.

Emilian Eva era procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, iar începând de astăzi a fost eliberat din funcţie, după ce a fost condamnat definitiv pentru luare de mită şi spălare de bani.
Pe 31 mai 2023, Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de repunere pe rol formulată de Eva, cât şi apelul împotriva sentinţei iniţiale de condamnare, menţinând pedeapsa de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru Emilian Eva, decizia fiind definitivă.
În 25 iunie 2015, locuința și biroul din Iași ale procurorului Emilian Eva, au fost percheziționate de DNA.
Procurorul Eva devenise celebru după ce fusese adus în structura centrală a DNA în mai 2007 special pentru a se ocupa de dosarul ICA. În decembrie 2008, imediat după ce dosarul ICA a fost trimis în instanţă, Eva a fost trimis înapoi la Iaşi. În urma perchezițiilor făcute la Emilian Eva în 2015, poliția judiciară i-a confiscat sute de tablouri (multe dintre ele false). DNA l-a reținut pe Emilian Eva în iunie 2015 și l-a trimis în judecată în septembrie 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite si fals in declarații.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments