Clasamentul băuturilor alcoolice, în funcție de gradul de alcool

0
338

Alcoolul, în exces, este dăunător, deși există numeroase studii care arată că, atunci când este consumat cu moderație, poate fi chiar benefic pentru sănătate. Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să bea o bere sau un cocktail, atunci când ieșiți cu prietenii, vă prezentăm clasificarea băuturilor alcoolice de la cea mai „tare” la cea mai „slabă”.

Pentru a pregăti acest clasament, am ales drept criteriu de clasificare volumul total de alcool pe care îl conține fiecare bautura alcoolica(în cazul unor băuturi care, în funcție de procesul lor de producție, pot acoperi o gamă largă de procente, am ales să alegem limita inferioară).

În același mod, nu am luat în considerare cocktail-urile și combinațiile precum mojito, caipirinha sau daikiris, deoarece clasificarea lor este complicată, deoarece depinde de cantitatea de alcool utilizată și de cantitatea de zahăr care se utilizează.

Pe primul loc al acestui clasament găsim celebrul absint, care are de la 70% până la 96% conținut de alcool. Datorită interferenței pe care consumul de alcool o are asupra nivelului de glucoză din sânge și alți hormoni, fiind băutura alcoolică ce conține cel mai mare procent de alcool, se află în fruntea listei noastre.

Pe locul al doilea, deși la mare distanță, găsim ginul alb, cu un procent total de 46,3% alcool. Astăzi, ginul tonic a devenit din nou la modă, iar ginul este una dintre băuturile cu cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii doi sau trei ani. Se bea de obicei singur, cu apă tonică sau cu lămâie ca cea mai comună formă de consum.

Și închizând podiumul clasamentului nostru, cu 45% volum alcoolic, găsim o altă băutură alcoolică preferată (în special de către populația adultă) whisky, forma sa de consum este în principal sec (bine, ok, cu gheață) sau combinată cu Coca-Cola sau băuturi energizante.

Pe locul patru apare vodca, o băutură alcoolică ce se consumă de obicei singură sau combinată cu lămâie sau portocală (dacă este amestecată cu portocală este ceea ce este cunoscut sub numele de Șurubelniță). Această băutură de origine rusă are 40% alcool în volum.

Pe locul cinci, tot cu un volum de alcool de 40%, apare romul negru, o băutură care se consumă de obicei amestecată cu lămâie sau Coca-Cola.

În spatele romului negru, pe locul șase în clasamentul nostru, avem tequila, cu 38% volum de alcool. Tequila este renumită pentru că se consumă cu o felie de lămâie și un vârf de sare și este una dintre cele mai consumate băuturi din Mexic.

Pe locul șapte în clasament găsim cachaça (o băutură originară din Brazilia) cu un conținut de alcool care poate varia între 38 și 54%. Poate fi băută singur (dar aroma poate fi puțin puternică) sau folosit pentru a face cocktail-uri.

Ginul roze apare pe locul opt, cu 37,5% în volum de alcool. Cu o notă de aromă mult mai blândă decât ginul „original”, ginul roz este de obicei combinat în același mod cu tonic sau lămâie.

Romul alb este pe locul nouă în clasamentul nostru de băuturi alcoolice, cu 37,5%, la egalitate cu ginul roz, volumul total de alcool. Amestecat cu Coca-Cola sau lămâie, acestea sunt cele mai frecvente forme de consum.

Locul al zecelea în clasament este pentru un clasic în rândul populației adulte, cum ar fi brandy-ul. Această băutură, obișnuită pentru că e consumată după cină, are un conținut de alcool cuprins între 36 și 40%.

Pe locul 11 apare Jagermaister-ul, cu un conținut de 35% alcool. Această băutură a apărut inițial ca analgezic, iar astăzi este vândut ca digestiv. Pe 12, avem lichiorul de pacharan, cu un volum de alcool de 25%.

Pe locul 13 avem lichiorul, cu 17% volum de alcool. La fel ca Jagermaister, are un gust dulce, care e periculos, pentru că induce starea de ebrietate mai repede decât băuturile „amprui” sau mai tari.

Și pe locul al paisprezecelea în clasament, cu un conținut de alcool între 15 și 23% , găsim un alt clasic al barurilor noastre, vermutul, foarte frecvent în aperitive. Se bea de obicei singur sau cu gheață, iar vara datorită gustului răcoritor, de obicei provoacă dureri de cap ocazionale.

Pe locurile 15, 16 și 17 apar vinul roșu, vinul alb și berea, ultima fiind cea mai slabă băutură alcoolică, cu un volum de alcool între 3 și 11%.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments