Caracatița rotariană – anticamera masoneriei, a pus stăpânire pe școala ieșeană! Legături bolnăvicioase cu fonduri și funcții publice

0
6307

O grupare cu o activitate extrem de discretă s-a infiltrat în toate structurile de învățământ din Iași. Rotarienii, membrii unui grup de influență care căpușează guvernarea locală pe zone socio-profesionale și nu numai, au invadat toate structurile universitare și preuniversitare, de toate palierele de reprezentare. Cele 5 cluburi care activează la Iași au membri și chiar președinți, infiltrați în toate forurile de conducere ale universităților ieșene, de la UTI, UAIC, UMF și până la Universitatea de Arte.  Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria, fiind considerat chiar cercul închis al elitei masonice. “Valoarea elitelor  rotariene ” din Iași este strâns legată de afaceri cu banii statului și funcții publice ocupate prin ‘’delegare”

Camelia Gavrilă, fosta șefă a ISJ Iași, afaceriștii Marian Berdan și Florin Mindirigiu, prof. univ. dr. Daniel Condurache, sunt doar câteva nume mai sonore dintre capii cluburilor Rotary de la Iași.

Rotary Club – Iași 2000 este considerat clubul seniorilor, capul caracatiței. La cârma acestui club s-au succedat de-a lungul timpului tot felul de personaje “valoroase” ale urbei, printre care Doina Bălășescu (patroana Giros Company SRL , firmă cu mare lipici la banul instituțiilor publice din Iași, mai ales pe contracte legate de servicii de fotocopiere cu școlile), Marian Mihordea,  Mircea Onofriescu (profesor universitar), Irina Anton (director campus medical Regina Maria, în strânse legături cu UMF Iași),  Eusebia Mindirigiu, Ștefan Hanganu (UTI Iași), Catrinel Zaharia, Doina Elena Ciubotariu (UMF Iași), Radu Forin Popa (profesor UMF Iași), Mihai Petre Anghel, Alexandru Sălceanu (fost rector UTI), Marian Berdan, Liviu Constantin Panainte (medic urolog și profesor), Paul Costel Butnariu (director Camera de Comerț), Gabriel Terinte (om de afaceri, fratele lui Radu Terinte, fostul manager al Spitalului de Copii), Daniel Condurache (prorector UTI), Gabriel Iulius Mardarasievici, Liviu Statache (director Moldova SA), Dan Gâlea (fost prefect) sau  Camelia Gavrilă (fostă șefă ISJ Iași)).Printre membrii mai de vază s-au regăsit de-a lungul timpului chiar și persoane din zona mass media, printre care Alexandru Lăzescu, Petru Frăsilă, Ovidiu Mihăiuc sau Paul Costaș, dar și din alte zone publice, printre care liberalul Ciprian Bostan, femeia de afaceri Doina Cepalis, doctorul Gabriel Crumpei sau Ionuț Zlate, directorul terminalului ieșean al Bursei Române de Mărfuri.

În prezent, la Iași activează 5 cluburi Rotary, ultimul fiind înființat în vara anului 2018, fiind vorba despre  Clubul Rotary Junimea. Acesta se adaugă Clubului Rotary Iași, Clubului Rotary Iași 2000, Clubului Rotary Curtea Domnească și Clubului Rotary Copou, dar și din celor opt cluburi Rotaract și Interact (ramurile tinere ale mișcării rotariene) ieșene. Mandatul preşedinţilor la conducerea acestor cluburi este de un an şi pot avea această funcție doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.

Legături între Rotary și școala ieșeană

Este interesant de urmărit faptul că majoritatea membrilor au o viață activă în sfera învățământului ieșean. Peste activitatea pedagogică la catedrele UAIC,  UMF , UTI sau a Universității de Arte, sau la conducerea unora dintre colegiile ieșene sau chiar a Inspectoratului Școlar General, cum este cazul Cameliei Gavrilă, sămânța rotariană se sădește adânc în noile generații cărora li se lasă moștenire funcții sau sunt  adânc infiltrate în toate deciziile care se iau în sfera învățământului preuniversitar și universitar.

Unul dintre exponenții noii generații de rotarieni este Marian Dalban, consilierul politic al fostei deputate PSD, Camelia Gavrilă, ex-șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, poziția din care, în cursul anului trecut s-a aflat pe lista de consilieri locali din partea PSD, dar a fost invalidat de Comisia de Etică a partidului. Totodată, Dalban a ocupat diverse funcții în cadrul Univesității Alexandru Ioan Cuza, de la președinte al  Studenților de la Filozofie Iași, până la funcția deținută și în prezent, de reprezentant al studenților în Senatul UAIC. Până acum doi ani, Marian Dalban a ocupat funcția de președinte al Rotaract Curtea Domnească Iași.

Omul de presă al lui Tudorel Toader, șef la Rotary

Alexandru Grigoraș, specialist Relatii Publice in cadrul Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, angajat la Serviciul de Marketing Educational,Evenimente si Imagine Academica este, în anul rotarian 2020-2021, președinte al Clubuui Rotary Iasi Copou. Practic, omul de comunicare al lui Tudorel Toader, este una din verigile puternice ale mișcării rotariene.

Un alt rotarian cu strânse legături în zona educației este Alexandru Holicov,  fondatorul Adservio, o platformă de management educațional care ajută școlile să fie mai eficiente, să reducă birocrația și să dedice mai mult timp procesului educațional. Adservio, care contribuie la transformarea digitală a școlilor din România de 12 ani, este în sine un instrument financiar.

Rotary, antecamera celebrei masonerii?

Rotary este o organizaţie internaţională ce cuprinde “membri marcanţi” din toate domeniile de activitate, mai precis oameni cu influență în comunități, care are drept scop declarat, de fațadă, asigurarea de servicii umanitare, încurajarea unor înalte standarde de etică şi promovarea păcii şi bunăvoinţei în întreaga lume.

Într-o  teorie din ce în ce mai avansată, aceste cluburi ale rotarienilor nu reprezintă altceva decât antecamera masoneriei. Francmasoneria condusă de evreii sioniști este o organizație superstratificată, în care Clubul Rotary este la baza piramidei și are rolul de a oferi noi membri și resurse materiale, în România, peste 50% dintre cluburile Rotary fiind conduse de francmasoni. În cluburile Rotary, ca și Francmasonerie, nu intră oricine, ci se intră pe baza unei recomandări temeinice din partea a doi ,,nași” rotarieni și care este supusă ulterior aprobării de către membrii de conducere de pe plan local.

3.5 15 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments