Soluții deștepte în agricultură

După o analiză a situației reale a strări agriculturii din România, o companie din Iaşi a creat un proiect unicat pentru fermierii români. Smartagrosol și-a început activitatea în anul 2002 și prin denumirea proiectului vrea să ofere agricultorilor cele mai deștepte soluții în agricultură. Iar asta nu înseamnă doar tehnologii inovatice, ci eficiența aecestor tehnologii pentru fiecare agricultor în parte.

0
471
Tractorul HTA-250

În timp ce în România încă se folosesc utilaje vechi de peste 30 de ani, sau utilaje noi, dar foarte scumpe, iar subvenția acordată agricultorilor români este foarte mică comparativ cu subvențiile fermierilor europeni, o companie din Iaşi vine cu prețuri incredibile. Orice fermier își dorește ultimul model de tractor sau alt utilaj performant. Însă înainte de achiziționare, este nevoie de o analiză comparativă între diversele modele si specificații. Există multe utilaje moderne cu tot felul de opțiuni (de multe ori inutile) pentru care fermierii trebuie să scoată foarte mulţi bani sau să apeleze la credite grele. Smartagrosol s-a gândit să vină în spijinul fermierilor români și să aducă pe piața agricolă din România tehnică și utilaje inovativ-exclusive, „deștepte” dar cu prețuri mult mai mici, decât cele existente în România.

Tractoare mecanice

Compania ieşeană este dealer exclusiv în România la opt companii din afara țării din care Ucraina, Rusia, Belorus și Republica Moldova. Compania propune fermierilor români soluții noi, care vor mări substanțial adaosul la producție cu investiții reduse față de agricultura existenta și oferă tehnică și utilaje agricole, cu costuri mici de întreținere, calitative, fiabile, puternice și simple în deservire.

 

Dealer exclusiv în România

România este a șaptea țară ca populație din Uniunea Europeană și a cincea țară ca suprafață agricolă, având 15 milioane de hectare de teren agricol, din care 10 milioane de hectare sunt teren arabil. Cu toate acestea, fermierului român de astăzi îi este foarte greu să concureze cu fermierii europeni și să ajungă la eficiența lor. Acest lucru se datorează faptului că în România se foloseşte înca munca manuală intensivă, utilaje vechi de peste 30 de ani, subvenția mică comparativ cu fermierii europeni, utilaje noi foarte scumpe. Singura soluție pentru fermierii români e să facă o agricultură cât mai eficientă. Evident, orice fermier îsi dorește ultimul model de tractor sau alt utilaj performant. Însa înainte de achiziționare, este nevoie de o analiză comparativă între diversele modele, specificații. Dar, din pacate, nu tot timpul inovațiile înseamnă și eficiență. Există multe utilaje moderne cu tot felul de opțiuni pentru care fermierii trebuie să scoată foarte mulți bani sau să contracteze credite importante.

Ce înseamnă tractor mecanic

Unul dintre aceste utilaje este tractorul articulat Slobozhanets XTA-250, produs în Ucraina. Acesta este singurul tractor articulat care a rămas complet mecanic, fără calculator de bord sau tot felul de senzori, dar în același timp fiind un tractor-hibrid. Este un mixt între forţa, metalul, duritatea, fiabilitatea utilajelor sovietice și piesele europene (Germania, Austria, Italia, Bulgaria, Polonia). Istoria tractorului Slobozhanets a început în anul 1971, cu precedentul său tractor T150 care lucrează și în prezent pe câmpurile ţărilor: Rusia, Ucraina, Belorusia, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Mongolia, Serbia, Republica Moldova, România. Datorită fiabilității, durității, rezistenții sale, care îi mărește perioada de exploatare, au fost produse și vândute peste 10 milioane de bucăți.

Tractoarele Slobozhanets XTA-250 sunt o serie nouă de tractoare clasa IV-a, care au drept bază conceptul folosit pe tractoarele T150 (articulație în 2 bolți), în prezent punți cu articulație verticală în 3 bolți a semicuplelor pentru a asigura fiabilitatea și durata de viață necesară. Articulația construită din 3 bolți este patentul companiei și este aplicată doar la tractoarele Slobozhanets. Motoarele de bază sunt produse la uzina din Minsk. Pentru a proteja pompa de motorină a motorului, este instalat un filtru suplimentar cu funcția de încalzire a combustibilului la o temperatura sub 5°C și oprirea automată atunci când temperatura atinge +40°C.

Tractorul HTA-250 este făcut pe un cadru articulat, cu greutate de 8,5 tone și roți cu semijoasă presiune. Acest lucru este foarte important pentru lucrările în solurile cu conținut ridicat de umiditate. Nu tasează solul, nu se împotmolește, nu patinează. Greutatea este 65% pe puntea față şi de 35% pe puntea spate. Aceste caracteristici de design asigură tracțiune mai mare a tractorului în modul de tracțiune maximă, comparativ cu un tractor clasic și nu necesită cumpărarea contragreutăților, care costă bani în plus.

Un alt aspect foarte important al tractoarelor oferite de Smartagrosol este faptul ca service-ul și piesele sunt mult mai ieftine față de celelalte. Service-ul este asigurat de Smartagrosol, fiind unic distribuitor în România. Prețul tractorului este aproximativ 70.000 Euro, fără TVA.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments