Asta se numeşte ŢEAPĂ!

Consilierul local PMP, Violeta Găburici a construit un bloc cu banii altuia

0
3692
Violeta Gaburici

Țeapă de zile mari pentru un constructor din Iași care a mers pe încredere atunci când s-a apucat de construit un bloc în spatele Mitropoliei pentru firma consilierului PMP, Violeta Găburici. După ce a venit cu bani de acasă pentru lucrări, Bogdan Cioncu se roagă din anul 2015 să-şi primească banii. Au trecut patru ani de când consilierul local PMP, Găburici împreună cu șoțul ei l-au plimbat pe constructor cu vorbe și hârtii. Bogdan Cioncu mai are de recuperat aproximativ 100.000 de euro, bani pentru care constructorul a fost nevoit să facă împrumuturi și să plătească dobânzi pentru a acoperi lucrările făcute pentru blocul firmei lui Găburici.

 

Țeapă de 100.000 de euro

Bogdan Cioncu, patronul unei firme de construcţii, are aproape patru ani de când este purtat pe drumuri de către consilierul local PMP, Violeta Găburici. Dezvoltatorul mai are de recuperat aproximativ 100.000 de euro încă din 2015 când i-a finalizat lucrările în proporție de 80% la blocul făcut de firma consilierului local Violeta Găburici. Colaborarea celor doi a început în 2013, când constructorul a fost de bună credință și a construit cu banii lui în speranța că o să îi recupereze după ce apartamentele se vor vinde. La momentul înţelegerii, firma deţinută de Găburici, Concept MSG Trade era în insolvenţă.

„Am primit oferta de la domnul Găburici în anul 2013. Aveau structura de beton ridicată, nu aveau bani să continuie construcția. Mi-au propus să vin eu cu banii, ulterior în urma vânzării să îmi dea banii înapoi, cu un eventual și normal profit. Lucru care în final nu s-a mai întâmplat. În momentul în care blocul a fost aproape finalizat dânșii nu au vrut să mai facă plăți către mine și am ajuns să am de recuperat aproximativ 1,6 milioane lei moment în care au ales să încheie colaborarea cu mine și să continuie lucrările cu firma fratelui doamnei Găburici. Lucrările au început în 2013 la sfârșitul anului. Costurile totale au fost în jur de două milioane de lei, din care au plătit o parte în funcție de vânzări și a mai rămas de plată aproximativ 400.000 de lei, sumă brută fără penalități. Bani pe care am încercat să îi recuperez din 2015 prin discuții, prin adrese și nu s-a întâmplat nimic. Inițial mi-au dat un răspuns cu o factură de penalități de 240 de mii, după care au retras-o, au venit cu niște facturi de reparații de pe firma fratelui ei. În condițiile în care noi avem proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Există un proces verbal că lucrările s-au terminat și sunt conforme”, a declarat Bogdan Cioncu, reprezentantul firmei de construcţii.

Atunci firma consilierului local PMP, Violeta Găburici, respectiv Concept MSG Trade SRL era în insolvență. Chiar și așa constructorul s-a împrumutat la bănci de bani pentru a-i construi blocul, conform înţelegerii. Și astăzi tânărul are de plătit de pe urma afacerii păguboase încheiate cu firma lui Găburici. Asta în condițiile în care familia Găburici a vândut aprartamentele, iar metrul pătrat a costat între 1300 și 1500 de euro, fiind zonă centrală. Cu alte cuvinte firma Violetei Găburici, aflată în insolvenţă, a apelat la un constructor de bună credinţă, a construit un bloc, a vândut apartamentele şi a băgat banii în buzunar, lasând constructorul cu ochii în soare.

„Ținând cont că firma este în insolvență este extrem de dificil să îmi recuperez banii. Eventual să le cer falimentul. Este singura modalitate. Și de la momentul semnării contractului cu ei firma era în insolvență, totul s-a mers pe bună credință. Știam că de pe o firmă în insolvență nu ai ce să execuți. Și am mers pe buna credință, pe încredere că îmi vor da banii așa cum ne-am înțeles inițial. Am fost dispus să îmi dea banii în câteva rate. Mi-a cauzat alte costuri și asta pentru că a trebuit să fac împrumuturi ca să susțin atât suma asta de 400.000 de lei cât și suma mai mare de 1,6 milioane de lei din care mi-a mai plătit, dar în timp. Au fost costuri. Cred că ea acum folosește banii pentru al doilea proiect. Mă gândesc că până la urmă vor fi oameni de bună credință și îmi voi recupera banii fără să mă mai rog pentru muncă mea”, a mai spus Bogdan Cioncu.

 

Bloc finalizat de fratele consilierului local Violeta Găburici

Dezvoltatorul a încercat prin nenumărate discuții și adrese către firma consilierului local PMP, Violeta Găburici să își recupereze banii, însă în zadar. Familia Găburici susține că nu are nicio datorie către cel care i-a construit blocul în procent de 80 %. Construcția a fost finalizată de către firma fratelui consilierului local PMP, Violeta Găburici după ce aceasta în 2015 nu a dorit să mai colaboreze cu Bogdan Cioncu.

„E total eronat. Nu îi datorez domnului Cioncu niciun ban. Ba din contră, el a făcut niște lucrări de proastă calitate pe care le-am refăcut cu o altă firmă. Pierderea este a mea. Iar domnul Cioncu și-a încasat toți banii. Firma mea este în insolvență, în reorganizare. Eu sunt în ultimul an de reorganizare. Și ținând cont de reorganizare eu nu îmi permit să am nicio datorie la nimeni. Eu respect un plan de reorganizare. Plătesc lunar toate datoriile către stat, către toată lumea. Nu pot să îmi permit să fac greșeli și asta, repet, sunt în ultimul an de reorganizare. Și mie domnul Cioncu mi-a lucrat foarte prost, mi-au căzut toate tavanele. Nu pot să vă spun ce lucrări de proastă calitate mi-a făcut. El nu a făcut decât zidărie, care e și aia strămbă. A trebuit să o refac. A început să pună niște tavane false care au căzut și evident că nu am mai lucrat cu el. Și am adus o firmă care lucra în Germania și lucra bine. Este firma fratelui meu care lucrează foarte bine. Nu am mai lucrat cu el pentru că a lucrat extrem de prost. A fost un parteneriat între noi, el și-a luat niște apartamente, eu i le-am dat. Eu m-am ținut de înțelegerea pe care am făcut-o. El nu s-a ținut și a lucrat foarte prost. Paguba este la mine și nu la el”, se apără Violeta Găburici, consilier local PMP.

„Eu am ținut legătura cu el, dar a amestecat bostănăriile. Merele sunt mere, perele sunt pere. Nu trebuie amestecate. Problema se pune în felul următor. În momentul în care plătești un ban, ai pretenții să ai servici și produse de calitate. În momentul în care primești mere stricate, nu ai cum să dai același preț. E ușor să ceri bani, că trebuie să ceri niște bani, dar trebuie să oferi și servicii de calitate. Sunt nemulțumit de serviciile lui și nu răspunde de garanția lucrărilor și nu a răspuns de nimic. Dacă vrea să viseze la niște bani care ar trebui să îi plătească el de fapt, nu să îi ceară, e problema dumnealui”, a completat Liviu Găburici, soţul consilierului local PMP. Varianta expusă de soţii Găburici nu pare atât de plauzibilă. Ne întrebăm de ce nu a construit de la început cu firma fratelui său? Răspunsul e foarte simplu: nu avea bani, iar firma era în insolvenţă şi nu putea obţine niciun credit. Atunci au apelat la un constructor dispus să investească în blocul lor în schimbul unei promisiuni de plată. Când construtorul şi-a cerut banii, firma lui Găburici a rupt contractul, fiind pusă la adăpost de procedura de insolvenţă. Mai mult, a semnat recepţia lucrărilor ca fiind conforme, ceea ce înseamnă că şi-a asumat suma de plată.

Acum, Violeta Găburici lucrează la un nou proiect: un hotel de şase etaje tot în spatele Mitropoliei. Membru în Comisia de Urbanism a Primăriei Iaşi, Violeta Găburici a solicitat anul trecut aprobarea unui PUZ pentru acest proiect. Terenul pe care urmează a fi construit hotelul s-ar afla în litigiu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments